02.07.2020  |  Klima, miljø og energi

Multiform vil sælge genbrugskøkkener

I et opgør med brug-og-smid-væk kulturen vil den danske køkkenvirksomhed Multiform sælge brugte køkkener online – til gavn for miljøet og pengepungen. ”Det handler basalt set om at aflevere en jordklode i balance til de næste generationer”, lyder det.

Den danske køkkenvirksomhed Multiform vil nu sælge brugte køkkener fra sin onlineplatform. Det skriver Horsens Folkeblad.

Læs også: ”Genbrug uden cirkulær økonomi er jo bare et beskæftigelsesprojekt”

Tanken bag initiativet er, at virksomhedens køkkener er af for høj kvalitet til blot at blive smidt ud, når den tidligere ejermand flytter eller bygger om.

Desuden giver det flere danskere mulighed for at skaffe sig et køkken af høj kvalitet, selvom økonomien ikke holder til et splinternyt af slagsen. Og køkkenerne holder længe.

”Mange af de køkkener, som vi lavede helt tilbage i 80’erne, lever den dag i dag i bedste velgående. Vi er stolte af at lave håndlavede køkkener i et design og en kvalitet, som holder i generationer. Livslang holdbarhed og bæredygtighed er to sider af samme sag for os”, siger Lars Bay-Smidt, Interim CEO for Multiform, til Horsens Folkeblad.

Kvalitet og holdbarhed
At sælge brugte køkkener over internettet er også for Multiform et opgør med brug-og-smid-væk-kulturen:

”Vi vil gerne fortælle forbrugerne om muligheden for at købe et brugt køkken i højt kvalitet, selvom det er brugt. Fordelen ved at købe det brugte køkken gennem vores platform er, at vi kvalitetssikrer og sørger for, at det er den ægte vare. Vi kan også hjælpe, hvis der mangler enkelte dele, eller der skal udbedres nogle skader”, forklarer Lars Bay-Schmidt til Horsens Folkeblad.

Dermed kommer fokus for køkkenejerne til at være på god kvalitet og lang holdbarhed, frem for at omgive sig med en masse ting, der skal smides væk efter kort tid.

Læs også: Dansk Metal: Plads til mere cirkulær økonomi i industrien

”Det handler basalt set om at aflevere en jordklode i balance til de næste generationer”, siger Lars Bay-Smidt.

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere