16.01.2018  |  Klima, miljø og energi

Case: Når energiledelse sikrer besparelser og mindre klimaaftryk

Indhold fra partner Hvad er dette?

KM Rustfri viser vejen til en grønnere produktion ved at indføre energiledelse. Resultatet er et grønnere image, daglige energibesparelser og tilskud til yderligere energioptimering.

KM Rustfri indfører energiledelse og sikrer besparelser fra dag ét

KM Rustfri i Rønbjerg ved Skive viser vejen, når det handler om energirigtig produktion. Med Scanenergis ekspertise har virksomheden fundet energibesparelser i hver en krog af virksomheden, som producerer rørfittings, pumper og ventiler i rustfrit stål.

“Vi bruger 2 millioner kilowatt timer om året i vores produktion alene,” fortæller økonomichef Jens Karl Yde. “I samarbejdet med Scanenergi er vi blevet meget mere opmærksomme på, hvad energi betyder for omkostningsniveauet.”

Detaljeret plan for energibesparelser

Bevidstheden om energiforbruget blev skærpet i 2016, da virksomheden skulle levere en detaljeret plan for energibesparelser for at opfylde de krav, Energistyrelsen stillede, for at kunne modtage PSO refusion.

”Det var en stram tidsplan,” fortæller energikonsulent Michael Dreiøe fra Scanenergi. ”KM Rustfri fik tre måneder til at udarbejde en detaljeret plan for energibesparelser. Det handlede om alt fra medarbejderadfærd til drift af maskiner, indkøb, planer for weekend-drift og mange andre store og små ting, der kunne være med til at spare på energien.”  

Energiledelse sparer 10% på energiregningen

Scanenergi fungerede som tovholder og kontakt til Energistyrelsen undervejs. Med minimalt ressourceforbrug fra KM Rustfri lykkedes det at finde og implementere energispareprojekter, som opfyldte Styrelsens krav inden for de tre måneder.

“Vi sparede 10 % på energiregningen fra dag ét.  Oveni det kom PSO tilskuddet,” fortæller Jens Karl Yde. “Det betød meget for os, at konsulenterne fra Scanenergi var meget lydhøre og tog udgangspunkt i vores virkelighed. Scanenergi forstod vores verden og pressede os ikke til noget, som ikke var os.  Det sætter vi stor pris på.”

Fordele ved Energiledelse

Energiledelse har de åbenlyse fordele, at energibesparelserne kan ses direkte på bundlinjen. Det styrker også CSR profilen, når virksomheden kan vise fx nøgletal på strøm- og vandforbrug per produceret enhed eller per ton færdigvarer. Endelig gør energibesparelserne din virksomhed mindre følsom over for udsving i energipriser.

Mere fra Scanenergi

Scanenergi

http://www.scanenergi.dk/

Det er dyrt at bruge energi, men det er spild af penge at bruge for meget energi. Vi ser det derfor som vores største opgave at hjælpe virksomheder og organisationer med at bruge energien med færrest mulige omkostninger til følge.En bæredygtig virksomhed agerer ansvarsfuldt over for både klimaet men også sig selv. En reduktion af virksomhedens totale energiomkostninger er ikke kun økonomisk fornuf…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere