23.01.2018  |  Klima, miljø og energi

Case: Når selv små ændringer giver store besparelser

Indhold fra partner Hvad er dette?

Screening sikrede besparelse på 50.000,- på fjernvarme for et bageri i Vejle. Simpel fejl i anlægget betød et stort, unødvendigt forbrug. Et godt eksempel på de mange forbedringer, der stadig er at hente derude.

Generelt har Palle Thomsen altid haft fokus på at købe energibesparende produkter, når noget skulle skiftes ud i hans bageri og brødudsalg i Vejle. Men årsagen til en ekstraregning på fjernvarmen gennem de seneste fem år havde han ikke fået undersøgt nærmere. Så da han fik tilbudt et møde med en energirådgiver fra Scanenergi slog han til.

Efter en screening hjalp Scanenergi Palle Thomsen med at finde en smed, der fik kigget på fjernvarmeanlægget og udbedret den fejl, der var. Fjernvarmeanlægget tog alt for meget vand ind, så Palle Thomsen kom til at betale meget mere, end han egentlig skulle have gjort, hvis anlægget havde virket, som det skulle.

Læs mere om energiberegning.

Fokus på det store elforbrug 

Da han overtog bagerbutikken, stod der flere gamle kølere rundt omkring i bageriet og var tændt. Ved en simpel oprydning, har han fået samlet tingene og slukket fire af kølerne.

”Især som bager bør man fokusere på sit elforbrug; fryse- og kølerum tager en del, og alle vores maskiner kører jo 365 dage om året,” fortæller han.

Et gammelt æltekar er derfor blevet skiftet ud med et, der bruger mindre strøm. Næste skridt er at få udskiftet en gammel fryser, der koster Palle Thomsen i omegnen af 10.000 kr. i elforbrug om året.

Dialogen skaber fokus

Den energibevidste bager er godt tilfreds med vejledningen fra Scanenergi. Det vigtigste for Palle Thomsen har været dialogen med energirådgiveren. Der blev sat fokus på en række ting, som han ikke selv havde tænkt på, og fejlen ved fjernvarmeanlægget har samlet set kostet ham 50.000 kr.

“Ja, energirådgiveren måtte sådan set godt være kommet for 5 år siden. Nu kan jeg til gengæld se frem til at spare 10.000 kr. årligt alene på fjernvarmen. Den besparelse kan være med til at betale for ny belysning i min forretning,” fortæller han.

Skiftede til LED

Udover at finde en løsning på fjernvarmeproblemet, førte dialogen med energirådgiveren til en forbedring af forretningens belysning. De traditionelle lysstofrør blev skiftet ud med LED belysning, der skaber et varmere lys. Den nye belysning sparer bageren for ca. 1200 kWh/år.

Læs mere om LED belysning og om det kan betale sig for dig.

Samtidig giver det mindre varmepåvirkning af butikslokalerne, der betyder et mindre forbrug af strøm til aircondition og kølemontrerne i butikken. Sammenlagt reducerer Palle Thomsen sit energiforbrug med ca. 1500 kWh/år.

”Jeg har måske brugt fem timer på det i alt, så det er godt givet ud. Jeg er overbevist om, at det fremmer salget, at man investerer i en bedre belysning i butikken,” slutter han.

Mere fra Scanenergi

Scanenergi

http://www.scanenergi.dk/

Det er dyrt at bruge energi, men det er spild af penge at bruge for meget energi. Vi ser det derfor som vores største opgave at hjælpe virksomheder og organisationer med at bruge energien med færrest mulige omkostninger til følge.En bæredygtig virksomhed agerer ansvarsfuldt over for både klimaet men også sig selv. En reduktion af virksomhedens totale energiomkostninger er ikke kun økonomisk fornuf…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere