26.09.2019  |  Samfund

Partnerskab gør det lettere for private at investere bæredygtigt

Nyt partnerskab mellem den københavnske fondsbørs, Nasdaq, og fintech-iværksætteren Matter giver fremover Nasdaqs privatinvestorer adgang til Matters dashboard-løsning. Det kan gøre aktiemarkedet mere transparent og sikre privates mulighed for at investere bæredygtigt.

Fremover vil privatinvestorer hos Nasdaq få adgang til Matters dashboard-løsning, som de kan bruge til at se, hvordan deres aktieportefølje påvirker omverdenen i forhold til ESG-faktorer (Environment, Social and Governance).

Læs også: Bæredygtige investeringer hitter blandt millenial-generationen

Det skriver Børsen.

Formålet med det nye partnerskab mellem den københavnske fondsbørs, Nasdaq OMX Copenhagen, og fintechvirksomheden Matter, der tilbyder danskerne bæredygtige pensionsløsninger, er at gøre aktiemarkedet mere transparent for private investorer og sikre, at de på den måde har mulighed for at investere mere bæredygtigt.

"Vi har gennem længere tid arbejdet på, hvordan vi som fondsbørs kan hjælpe banker og i det hele taget de platforme, der servicerer retail-brugere, ud fra et stigende behov om at have indsigt i ESG-faktorerne, når der bliver truffet investeringsbeslutninger”, siger Associate Vice President hos Nasdaq, Sylvester Andersen, til Børsen og fortsætter:

"Vi ser en stigende interesse for investorer, der vil stemme med deres penge og præge verden via deres investeringer – det ser vi både hos de store virksomheder, men også hos de private, som har fået øjnene op for, at man kan få omsat sine opsparinger til noget, der kan vokse i en positiv retning i selskaber, der ikke skader”.

Værktøj til at følge porteføljes CO2-påvirkning
For Matter har det altid handlet om at give forbrugerne transparens, og partnerskabet med Nasdaq er en måde at gøre flere privatinvestorer bevidste om, hvor deres penge ender, fortæller Niels Fibæk, der er adm. direktør i Matter.

"Rigtig mange tager bæredygtighed med i deres overvejelser, når de investerer, og millioner af unge har fået øjnene op for bæredygtighed, men der mangler transparens og analyseværktøjer på aktiemarkedet, så investorerne eksempelvis kan følge med i deres porteføljes CO2-påvirkning”, siger han til Børsen og fortsætter:

"Vi vil give investorerne mulighed for at kunne analysere og følge deres egen porteføljes bæredygtighedsprofil digitalt, og samarbejdet med Nasdaq gør, at vi kan nå ud til endnu
flere, end vi kan alene”.

Matter dækker omtrent 13.000 aktier på verdensplan. For Nasdaq, der ønsker at være på forkant med udviklingen, var der ikke tvivl om, at Matter var den rette samarbejdspartner for dem.

Læs også: 15 ESG-nøgletal som alle bør bruge

Nasdaq kan endnu ikke oplyse, hvilke banker, der indtil videre kommer til at gøre brug af den nye dashboard-løsning, men fondsbørsen forventer "at melde det ud i nær fremtid”.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere