29.06.2020  |  Klima, miljø og energi

NCC introducerer CO2-beregner i asfaltprojekter

Entreprenørvirksomheden NCC’s nye CO2-beregner skal gøre det tydeligt for kunderne, hvilke klimamæssige konsekvenser det har at fravælge miljøvenlig asfalt. Værktøjet skal "tydeliggøre, at det rent faktisk betaler sig at vælge et grønnere alternativ", lyder det.

Entreprenørvirksomheden NCC har udviklet en CO2-beregner, som skal motivere kunder til at træffe et grønnere valg, når der skal lægges nye asfaltbelægninger på landets veje.

Læs også: Byggebranchen bliver bedre til sortering af byggeaffald

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Samtidig skal CO2-beregneren hjælpe kunder med at dokumentere reduktionen af CO2-udledning i deres asfaltprojekter.

CO2-beregneren tager udgangspunkt i varemærket ”NCC Green Asphalt”, som er en fælles betegnelse for virksomhedens grønne asfaltløsninger. Fælles for dem alle er, at de er fremstillet med mindst mulig påvirkning på miljøet og har til formål at minimere CO2-aftrykket samt brugen af fossile brændstoffer.

Den nye CO2-beregner viser den faktiske procentvise CO2-reduktion, man opnår ved at vælge et mere miljøvenligt asfaltprodukt frem for en traditionel asfalt. Tallene bygger på en række faktorer under fremstillingen af asfalt, såsom mængden af genbrugsasfalt, energiforbrug, brændstoftype og produktionstemperatur.

”Målet med den nye CO2-beregner er at motivere vores kunder til at vælge en mere klimavenlig løsning, da beregneren tydeliggør, at det rent faktisk betaler sig at vælge et grønnere alternativ. Samtidigt kan beregneren hjælpe vores kunder med at nå deres egne miljømål, da den dokumenterer reduktionen af CO2-udledning i den valgte løsning”, siger Finn Grønlund Møller, områdechef i NCC Industry, Asfalt.

Sætter skub i den grønne udvikling
Han understreger, at CO2-beregneren er et blandt mange tiltag i et samlet program, der skal bidrage til at reducere branchens miljømæssige fodaftryk og sætte skub i den grønne udvikling.

”Hos NCC ønsker vi at tage ansvar for klima og miljø ved at tænkte i langsigtede, bæredygtige løsninger. Vi har i mange år udviklet klimavenlige asfaltprodukter til de danske veje, som vi nu har samlet under varemærket NCC Green Asphalt. Det har vi gjort for at fremhæve nogle af de mange muligheder, der positivt kan bidrage til at afhjælpe miljø- og klimaudfordringerne, uden at man behøver at gå på kompromis med kvaliteten”, siger Finn Grønlund Møller.

Hos NCC handler det først og fremmest om at nedringe drivhusgasser i forbindelse med produktionen af asfalt.

Derfor har virksomhedens asfaltdivision blandt andet fokus på at øge energieffektiviteten ved at sænke temperaturen betragteligt under fremstillingen af asfalt; spare på jordens ressourcer ved at genbruge asfalt, beton og andre materialer samt at vælge energityper, der minimerer CO2-aftrykket.

”Vi arbejder hele tiden på at udvikle, forbedre og optimere vores indsats i en grønnere retning. Når vi introducerer en CO2-beregner og et samlet koncept for bæredygtige asfaltløsninger, håber vi på at kunne føre udviklingen et skridt videre. Vi stiller krav til os selv og hjælper vores kunder med at nå deres bæredygtighedmål”, siger Finn Grønlund Møller.

Læs også: Verdens første elvej kommer godt fra start

NCC Green Asphalt er en blandt flere løsninger i NCC Industry’s bæredygtighedskoncept Smart Choices.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere