12.02.2018  |  Klima, miljø og energi

NEPCon udpeget til at overtage Rainforest Alliances certificeringsdivision

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den danske miljøorganisation NEPCon skal fremadrettet stå for Rainforest Alliances certificeringsdivision RA-Cert, ligesom de allerede varetager FSC-certificeringer.

I Danmark kendes Rainforest Alliance certificeringen fra ting som kaffe, chokolade og bananer, hvor en lille grøn frø er at finde på varens emballage. Rainforest Alliance certificeringen er en certificeringsordning, der dækker over miljøcertificering af landbrugsprodukter.

Stor vækst for NEPCon
Med overtagelsen af Rainforest Alliances certificeringsdivision kan NEPCon se frem til en udvidelse af mængden af medarbejdere samt hele 3500 certificeringer af landbrug, skovbrug og forarbejdningsvirksomheder og et internationalt netværk af samarbejdspartnere og konsulenter.

NEPCon forventer efter overtagelsen at have omkring 220 medarbejdere, der er fordelt over seks kontinenter. Ved overtagelsen vil NEPCon blive verdens største inden for certificering af skove og landbrugsarealer, da de dækker cirka 33% af de globale skovarealer, der er certificeret gennem FSC, samt 45% af det globale landbrugsareal, der er certificeret under Rainforest Alliance.

Peter Feilberg, Adm. Direktør i NEPCon, udtaler:

”Vi har netop underskrevet en hensigtserklæring om overtagelsen med Rainforest Alliance, og vi arbejder nu på at få den endelige aftale på plads. Samtidig arbejder vi intenst på at sikre finansieringen til blandt andet etablering af omkring 10 nye landekontorer i Asien, Afrika samt Nord- og Sydamerika. Vi forventer at den endelige overtagelse kan finde sted sidst på året.”

Overdragelsen til NEPCon er også noget, der ses positivt på hos Rainforest Alliance:

“NEPCons non-profit certificeringsprogram gør dem til det perfekte nye hjem for Rainforest Alliances certificeringsenhed. Vi har fuld tillid til, at overtagelsen kommer til at gavne de virksomheder og interessenter, som har valgt os, og som ønsker høj troværdighed, uafhængighed og støtte til non-profit formål,” siger Richard Donovan, Senior Vicepræsident og Vicepræsident for skov, Rainforest Alliance.

Global indsats for miljøet
Med tilføjelsen af Rainforest Alliance vil NEPCon fortsætte deres arbejde med udvikling og implementering af bæredygtighedsydelser i 70 lande – alt sammen fra deres hovedkontor, som fortsat vil befinde sig i Danmark.

“Selvom vi nu bliver en global organisation, vil vores hovedkontor stadig være at finde i København. Økologisk jordbrug, grøn energi og mange andre initiativer har gjort Danmark verdenskendt. Vi er stolte af at bidrage til Danmarks grønne brand med overtagelsen af Rainforest Alliances globale certificeringsaktiviteter,” hvortil han tilføjer:

“NEPCon og Rainforest Alliance har siden 1998 arbejdet tæt samme som certificeringspartnere. Det betyder, at vores styring, systemer og arbejdsprocesser allerede spiller sammen, og at vi har en stærk samarbejdskultur med stor tillid medarbejderne imellem. Vi deler de samme værdier, og troværdighed ligger dybt i kernen af begge organisationer.”

Tags: FSC Danmark

Mere fra FSC Danmark

FSC Danmark

https://dk.fsc.org

  • info@fsc.dk
  • 88709518
  • Ferdinand Sallings Stræde 13, 3. sal, 8000 Aarhus C

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - en international certificerings- mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem udformning af aktiviteter, politisk arbejde og oplysning til udvalgte målgrupper.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere