21.07.2016  |  Klima, miljø og energi

Niras skal hjælpe kvinder med klimatilpasning i Vietnam

Den danske rådgivningskoncern har vundet et klimatilpasningsprojekt, der skal gøre en vietnamesisk by modstandsdygtig over for oversvømmelser.

Rådgivningskoncernen Niras skal i de næste to og et halvt år være ansvarlig for et klimaprojekt, der involverer lokale kvinder i en vietnamesisk by.

Projektet har fået titlen ‘Exploiting Synergies between Sustainable Urban Drainage Systems (SUDS) and Urban Farming in Vinh Yen, Vietnam’. Som navnet antyder er formålet at hjælpe lokale kvinder I byen Vinh Yen med at realisere et urban farming-initiativ, hvor vandet til grøntsager og afgrøder skal komme fra et såkaldt LAR-anlæg – en form for afledning af regnvand, der samler vandet i stedet for at lede det i kloarken.

Læs også: Rapport: Store virksomheder skal bekæmpe vandmangel

”Vi håber, at et lavbudget-anlæg som dette kan inspirere andre lokale myndigheder og den lokale befolkning til at bygge LAR-anlæg, der ikke kræver store investeringer, og som giver merværdi til den lokale befolkning”, siger Morten Pedersen fra VAFO, en af de involverede parter i projektet.

Klimaprojektet er sat i værk for at sikre byen bedre mod oversvømmelser og samtidig give kvinderne bedre muligheder for at dyrke jorden. Samtidig er det en forhåbning, at projektet vil inspirere til lignende løsninger i resten af det asiatiske land:

”Projektet og dets ideer har et bredt potentiale i hele Vietnam – ikke mindst, når vi tager de stigende antal oversvømmelser og voksende urbanisering i betragtning. Både det offentlige, de lokale myndigheder samt de innovative tiltag for at opretholde dette system spiller en afgørende rolle for bæredygtighed og projektets succes, "siger Luu Duc Cuong fra Ministeriet for Byggeri i Vietnam.

-CHM                 

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere