16.07.2020  |  Klima, miljø og energi

To norske nulemissions-skibe sættes i udbud

De norske afskibere Felleskjopet Agri og Heidelberg Cement Group sætter sammen to bulkskibe, der ikke udleder CO2, i udbud.

To bulkskibe, der ikke udleder CO2, er netop blevet sat i udbud af to norske afskibere. Det skriver Søfart.

Læs også: Nyt forskningscenter skal mindske skibsfartens CO2-udslip

Udbuddet gælder opførsel og ejerskab af de to skibe, og virksomhederne Felleskjopet Agri og Heidelberg Cement Group vil i fællesskab tage dem ind på en lang charteraftale.

Det er planen, at skibene skal sejle langs den norske kyst og transportere korn den ene vej og grus den anden vej.

De bydende selskaber skal selv byde ind med den løsningen på den udfordring, som kravet om nuludledning stiller, og skibene skal kunne leveres på kommercielle vilkår.

Et vigtigt element
Der vil være mulighed for at opnå støtte til købet gennem den norske NOx-fond eller Innovation Norway.

Det var det norske Green Shipping Programme, der bragte de to afskibere sammen. Programmet skal muliggøre CO2-neutral kystsejlads i 2030.

”Holdingen blandt afskibere er meget anderledes i dag, end den var for to eller tre år siden. Hvis der er et grønt skib nu, og det er omkostningseffektivt, så vil de være med”, siger Narve Mjos, direktør for Green Shipping Programme, til Tradewinds.

Læs også: Det Blå Danmark skal fortsat være klimaneutralt i 2050

Han understreger, at afskibere udgør et vigtigt element i overgangen til fossilfri shipping.

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere