Novozymes og Grundfos leder efter nye ideer hos iværksættere

Projektet HelloScience skal føre til nye og bedre løsninger på de udfordringer de 17 verdensmål repræsenterer. Først og fremmest ved at give plads og udviklingsrum til iværksættere og deres ideer.

HelloScience er en innovationsplatform drevet af Novozymes og en række partnere, hvor man leder efter løsninger relateret til Verdensmålene..

07.01.2020

CSR.dk

Hos verdensmålsfrontløberen Novozymes, enzymproducenten fra Bagsværd, nøjes man ikke med at sætte mål for den eksisterende virksomhed, som er i tråd med de 17 globale målsætninger. Man har også lagt sig i selen for at finde fremtidens forretningsmuligheder gennem et udvidet samarbejde med iværksættere.

Det skriver www.berlingske.dk 

Læs også: CSR Agendaen #2: Partnerskaber, bæredygtighed og innovation

Det sker gennem projektet HelloScience, hvor iværksættere og etablerede virksomheder kan finde hinanden i innovation og forretningsideer der støtter op om bæredygtighed– i første omgang via en digital platform. Ved HelloScience begyndelse i 2017 var fokus på verdensmål 6: rent vand og sanitet, meni dag arbejder man også målrettet på verdensmål 3: sundhed og trivsel og verdensmål 2: stop sult.

»Vi tager afsæt i FNs klimarapport og verdensmål. Hvis vi skal imødekomme de mål, så kræver det en omstilling i et omfang, vi aldrig har set før. Vi mener, at den omstilling kræver nogle helt nye partnerskaber på tværs af førende forskere, globale virksomheder og spirende startups,« fortæller lederen af HelloScience, Alfred Birkegaard, til berlingske.dk.

Sådan arbejder HelloScience

HelloScience arbejder i tre trin:

1) OPEN CHALLENGE: Mennesker byder ind med ideer og mulige løsninger på definerede udfordringer
2) LIVELAB: Hvor HelloScience faciliterer events hvor de mest lovende ideer møder mennesker, som kan støtte deres udvikling

Både trin 1 og 2 foregår ofte som hackathons.

3) INCUBATION: Hvor udvalgte projekter får mentorer og ressourcer, der kan hjælpe dem med at accelerere deres udvikling.

»Det er nogle meget komplekse problemstillinger, og her kan startups bidrage med nye løsninger på de største udfordringer. Samtidig kan de store virksomheder hjælpe startups med at vokse og give adgang til forskning, testning og netværk,« siger han – også til berlingske.dk.

Mange gode kræfter i økosystemet
HelloScience samler en række kompetencer og netværk i et fælles økosystem for innovation. De etablerede virksomheder er repræsenteret ved ikke bare Novozymes, Grundfos er også partner i platformen. Andre partnere tæller Kromann Reumert, som hjælper med juridiske spørgsmål, DTU Skylab, som er det tekniske universitets innovationsplatform, Climate KIC, som er et europæisk innovationsnetværk med fokus på grøn omstilling, Henning Holck-Larsen Foundation og Jaaga, som på forskellige måder arbejder med innovation i Indien, og Unleash, som samler unge iværksættere og innovatører fra 129 lande. 

For Novozymes handler HelloScience om at finde frem til de nye muligheder, som de ikke kan udvikle alene. 

”… Vi har erfaring og ekspertise, men vi har ikke alle svar. Derfor er vi nødt til at finde måder at samarbejde med helt nye partnere … HelloScience er et eksperiment som skal hjælpe os med at identificere sådanne potentielle partnere,” siger Thomas Videbæk, som er en del af Novozymes øverste ledelse har skrevet til berlingske.dk 

Læs også: Regeringen vil give Innovationsfonden central rolle i grøn omstilling

Et af de konkrete projekter, som udvikles gennem HelloScience, er virksomheden Solarsack som har udviklet en pose, som ved hjælp af solens stråler kan rense vand inde i posen. SolarSack begyndte som en kandidatafhandling i 2017 og er i dag ved at producere til en ordre på 25.000 stk, som skal testes og evalueres i løbet af de næste seks måneder.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: innovation og bæredygtighed

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024CSR.dk

Ny ordning forener social og miljømæssig ansvarlighed

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

07.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Nyt EU-direktiv om bæredygtig it-drift stiller krav til din dataopsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V