Novozymes og Grundfos leder efter nye ideer hos iværksættere

Projektet HelloScience skal føre til nye og bedre løsninger på de udfordringer de 17 verdensmål repræsenterer. Først og fremmest ved at give plads og udviklingsrum til iværksættere og deres ideer.

HelloScience er en innovationsplatform drevet af Novozymes og en række partnere, hvor man leder efter løsninger relateret til Verdensmålene..

07.01.2020

CSR.dk

Hos verdensmålsfrontløberen Novozymes, enzymproducenten fra Bagsværd, nøjes man ikke med at sætte mål for den eksisterende virksomhed, som er i tråd med de 17 globale målsætninger. Man har også lagt sig i selen for at finde fremtidens forretningsmuligheder gennem et udvidet samarbejde med iværksættere.

Det skriver www.berlingske.dk 

Læs også: CSR Agendaen #2: Partnerskaber, bæredygtighed og innovation

Det sker gennem projektet HelloScience, hvor iværksættere og etablerede virksomheder kan finde hinanden i innovation og forretningsideer der støtter op om bæredygtighed– i første omgang via en digital platform. Ved HelloScience begyndelse i 2017 var fokus på verdensmål 6: rent vand og sanitet, meni dag arbejder man også målrettet på verdensmål 3: sundhed og trivsel og verdensmål 2: stop sult.

»Vi tager afsæt i FNs klimarapport og verdensmål. Hvis vi skal imødekomme de mål, så kræver det en omstilling i et omfang, vi aldrig har set før. Vi mener, at den omstilling kræver nogle helt nye partnerskaber på tværs af førende forskere, globale virksomheder og spirende startups,« fortæller lederen af HelloScience, Alfred Birkegaard, til berlingske.dk.

Sådan arbejder HelloScience

HelloScience arbejder i tre trin:

1) OPEN CHALLENGE: Mennesker byder ind med ideer og mulige løsninger på definerede udfordringer
2) LIVELAB: Hvor HelloScience faciliterer events hvor de mest lovende ideer møder mennesker, som kan støtte deres udvikling

Både trin 1 og 2 foregår ofte som hackathons.

3) INCUBATION: Hvor udvalgte projekter får mentorer og ressourcer, der kan hjælpe dem med at accelerere deres udvikling.

»Det er nogle meget komplekse problemstillinger, og her kan startups bidrage med nye løsninger på de største udfordringer. Samtidig kan de store virksomheder hjælpe startups med at vokse og give adgang til forskning, testning og netværk,« siger han – også til berlingske.dk.

Mange gode kræfter i økosystemet
HelloScience samler en række kompetencer og netværk i et fælles økosystem for innovation. De etablerede virksomheder er repræsenteret ved ikke bare Novozymes, Grundfos er også partner i platformen. Andre partnere tæller Kromann Reumert, som hjælper med juridiske spørgsmål, DTU Skylab, som er det tekniske universitets innovationsplatform, Climate KIC, som er et europæisk innovationsnetværk med fokus på grøn omstilling, Henning Holck-Larsen Foundation og Jaaga, som på forskellige måder arbejder med innovation i Indien, og Unleash, som samler unge iværksættere og innovatører fra 129 lande. 

For Novozymes handler HelloScience om at finde frem til de nye muligheder, som de ikke kan udvikle alene. 

”… Vi har erfaring og ekspertise, men vi har ikke alle svar. Derfor er vi nødt til at finde måder at samarbejde med helt nye partnere … HelloScience er et eksperiment som skal hjælpe os med at identificere sådanne potentielle partnere,” siger Thomas Videbæk, som er en del af Novozymes øverste ledelse har skrevet til berlingske.dk 

Læs også: Regeringen vil give Innovationsfonden central rolle i grøn omstilling

Et af de konkrete projekter, som udvikles gennem HelloScience, er virksomheden Solarsack som har udviklet en pose, som ved hjælp af solens stråler kan rense vand inde i posen. SolarSack begyndte som en kandidatafhandling i 2017 og er i dag ved at producere til en ordre på 25.000 stk, som skal testes og evalueres i løbet af de næste seks måneder.

ista Danmark A/S

Sponseret

Få overblik over energiforbruget og giv et bidrag til miljøet

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: innovation og bæredygtighed

Relateret indhold

22.01.2025CSR.dk

12 arbejdspladser tager kampen op mod skæv kønsbalance

21.01.2025CSR.dk

Reklamer for fossile biler bliver fortid i Vestsverige

21.01.2025Bureau Veritas

Sponseret

Root Cause Analysis (RCA): Find årsagen og undgå gentagelser

20.01.2025Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

Bæredygtige forretningsmodeller handler om mere end det cirkulære

20.01.2025CSR.dk

Den grønne trepart puster nyt liv i den danske bondebevægelse

20.01.2025MäRK

Sponseret

Fredericia Furnitures CFO går forrest i arbejdet med bæredygtighed

20.01.2025Cemasys.com

Sponseret

CEMAsys hits a new milestone: Partners with Fjordkraft Bedrift to Revolutionize Carbon Accounting.

17.01.2025CSR.dk

Ny undersøgelse: Danskerne er blevet grønnere

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk mini MBA med certificering - Hybridhold - Forår 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Holdstart januar 2025.

Dato

23.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol/KBH + Online

Dakofa
Webinar
Nye krav til håndteringen og forvaltningen af kritiske råstoffer

En ny EU-forordning skal sikre, at affaldsforebyggelse og genanvendelse i højere grad understøtter cirkularitet i EUs forbrug af kritiske råstoffer. Nye produktlister, mærkningskrav, benchmarks, nationale programmer mv. understøtter, at EUs egen forsyning med kritiske råstoffer øges. Webinaret giver et indblik i forordningens krav, tidsplan og de nye muligheder.

Dato

23.01.2025

Tid

13:00

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Virksomhedens klimaregnskab

Er jeres virksomhed C02-neutral? Det er svært at svare på spørgsmålet, hvis ikke din virksomhed har opstillet et klimaregnskab. Det får du styr på med et kursus i klimaregnskaber. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J