16.10.2017  |  Kommunikation

NPP SÆLGER RETTIGHEDER TIL SOLCELLEPARK

Indhold fra partner Hvad er dette?

Klimainvesteringsfondens første store investering, Nordic Power Partners, har solgt projektrettighederne til en solcellepark på 91 MW i Brasilien. Salget markerer samtidig en milepæl for Klimainvesteringsfondens virke.

Selskabet Nordic Power Partners (NPP) er etableret af Klimainvesteringsfonden og European Energy med henblik på at lokalisere og udvikle sol- og vindprojekter i udviklings- og vækstlande. Et af disse projekter er en solcellepark beliggende i staten Pernambuco i Brasilien, der efter planen vil producere mere end 150 mio. KWh årligt. Det svarer til det gennemsnitlige årlige elforbrug for 55.000 brasilianere.

Projektet er udviklet i samarbejde med det lokale udviklerselskab Eólica og projektrettighederne til solcelleparken er blevet solgt til den brasilianske forsygningsvirksomhed AES-Tietê. Virksomheden forventer at kunne tilslutte parken til det national el-net i slutningen af 2018.

Fortsat fokus på Brasilien som investeringsland
Selvom NPP sælger projektrettighederne til projektet i Brasilien, så er Brasilien stadig et fokusområde for selskabet. På nuværende tidspunkt er NPP i gang med at realisere flere storskala solprojekter i landet, som alle forventes at blive tilsluttet det nationale el-net i 2017 eller 2018.

– Vi ønsker fortsat at investere i Brasilien og er allerede i gang med en række spændende projekter, heriblandt et solprojekt i Coremas, Poraiba, i Nordøst Brasilien. Med salget af projektet i Pernambuco har vi banet vejen for udvikling og salg af flere nye projekter, siger Reik Haahr Müller, Vice President for Climate i IFU.

Klimainvesteringsfondens første exit
Salget af rettighederne til solcelleparken gennem NPP markerer også en milepæl for Klimainvesteringsfonden. Det er nemlig første gang klimainvesteringsfonden exitter et projekt.

– Klimainvesteringsfonden blev stiftet i 2014 og er nu modnet så meget, at vi exitter vores første større projekt. Vi er meget tilfredse med, at vores samarbejde med European Energy nu har båret frugt i form af salget af projektrettighederne til et solprojekt med stort udviklingspotentiale, siger Reik Haarh Müller.

Mere fra IFU - Investeringsfonden for Udviklingslande

IFU - Investeringsfonden for Udviklingslande

www.ifu.dk

  • ifu@ifu.dk
  • +45 33 63 75 00
  • Fredericiagade 27, 1310 København K

IFU er en selvejende statslig fond, der tilbyder rådgivning og risikovillig kapital til danske virksomheder, som ønsker at gøre forretning i udviklingslande og vækstmarkeder. IFU er derudover fund manager for flere andre investeringsfonde som for eksempel Klimainvesteringsfonden og Danish Agribusiness Fund.Vi yder hverken bistand eller erhvervsstøtte, men arbejder på et kommercielt grundlag, fordi…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere