06.10.2021  |  Klima, miljø og energi

NU ÅBNER NORDEUROPAS STØRSTE SOLCELLEPARK

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med sine 207 megawatt skal solcelleparken ved Holstebro bidrage til klimaomstillingen og sikre mere vedvarende energi i det danske elnet. BESTSELLER vil med køb af strøm fra parken være med til at dække sit strømforbrug med grøn energi

Det er Danmarks og Nordeuropas hidtil største solcellepark, der åbner, når parken kobles til det danske elnet i de kommende dage.

Når samtlige solceller er tilsluttet, har solcelleanlægget en kapacitet på 207 megawatt og kan producere grøn energi svarende til 130.000 danskeres årlige strømforbrug.

Det er HEARTLAND, som har etableret solcelleparken, der er anlagt uden offentlig støtte eller tilskud. Lise Kaae, direktør i HEARTLAND, glæder sig over, at anlægget nu er klar til at blive indviet og taget i brug:

”Det er en markant milepæl, der bidrager meget konkret til en grøn omstilling. Vi har nogle særlige muligheder for at investere langsigtet og i løsninger, der kan gøre en forskel. Vi er stolte over, at vores solcelleanlæg nu kan åbne og blive koblet på elnettet, så endnu flere danskere og virksomheder kan aftage grøn, vedvarende energi.”

BESTSELLER vil dække sit energiforbrug

BESTSELLER – med bl.a. tøjmærkerne ONLY, JACK & JONES, VERO MODA og NAME IT – er en af de virksomheder, der vil aftage strøm fra solcelleparken. Og BESTSELLER ønsker helt konkret at dække hele sit energiforbrug med grøn, vedvarende energi.

”I BESTSELLER vil vi gerne benytte og samtidig fremme udviklingen af vedvarende energi, som spiller en afgørende rolle i den klima-omstilling, vi ønsker at bidrage til. Derfor er vi glade for, at solcelleanlægget gør det muligt for os at aftage grøn strøm svarende til vores energiforbrug, og som dermed bidrager til vores klimamål i Fashion FWD,” siger Dorte Rye Olsen, der er ansvarlig for bæredygtighed hos BESTSELLER.

”Vi er samtidig bevidste om, at langt størstedelen af BESTSELLERs udvidede klimaaftryk findes i vores værdikæde, fra produktion til forbrugsfasen. Der er derfor fortsat meget arbejde forude i at nå vores samlede klimamål. Her tager vi ansvar for det, der starter ved os selv, hvilket er et vigtigt skridt i at inspirere til yderligere handling.”

Etableringen af Nordeuropas største solcelleanlæg har været i gang i det seneste halvandet år, og danske Better Energy har været med til at opføre energiparken.

- - - - - - - -

FAKTA: Solcelleparken

Den nye solcellepark er placeret ved Bur, som ligger lige udenfor Holstebro.

Anlægget er 222 hektar stort, hvilket svarer til mere end 300 fodboldbaner.

I alt opnår anlægget en kapacitet på 207 megawatt og kan producere grøn energi svarende til det elforbrug, 130.000 danske forbrugere normalt har på et år.

Solcelleanlægget er ejet af HEARTLAND og opført af Better Energy.

Solcelleanlægget er etableret, så det tager hensyn til dyre- og planteliv i området. Markerne omlægges bl.a. til økologi, vil blive vildt beplantet med frø fra lokal Holstebro-producent og får vil græsse på hele arealet.

En række danske virksomheder vil dække dele af deres energibehov med køb af strøm fra anlægget. Bl.a. BESTSELLER, Normal og Nemlig.com.

FAKTA: Power Purchase Agreement - PPA

Energien fra HEARTLANDs solcelleanlæg vil blive solgt til virksomheder gennem såkaldte Power Purchase Agreements (PPA).

Virksomhederne garanterer gennem PPA’erne at købe strøm fra solcellerne til en fast pris.

I dag er det ikke muligt at levere strøm til forbrugere og virksomheders stikkontakter udelukkende baseret på vedvarende energi. Al strøm fra både vedvarende og fossile energikilder blandes sammen i elnettet, og transporteres derefter videre – hvilket betyder, at ingen på nuværende tidspunkt konsekvent kan få 100 procent grøn strøm i stikkontakten.

Til gengæld sikrer PPA’en, at man tilfører ny vedvarende energi til samfundet, da solcelleanlægget er opført netop på baggrund af aftalen for at kunne dække forbruget.

Med en PPA vil virksomheder over en længere årrække aftage grøn energi, mens energiproducenterne – gennem stabiliteten i aftalen – kan foretage investeringer i konstruktionen af bæredygtige energiprojekter og tilføre mere vedvarende energi til det danske el-system.

Strømmen fra anlægget i Holstebro kan ikke indgå i energimikset uden for Europa, hvorfor BESTSELLERs elforbrug udenfor Europa dækkes med kontrakter med andre lokale vedvarende energianlæg.

Mere fra BESTSELLER

BESTSELLER

http://bestseller.com/

BESTSELLER er en international familieejet virksomhed, der via mere end 20 individuelle brands sælger modetøj, sko og accessories til kvinder, mænd, børn og teenagere. BESTSELLER har ca. 250 butikker i Danmark under brand-navne som VERO MODA, ONLY, JACK & JONES and VILA. BESTSELLER har en målsætning om at bidrage til udviklingen af en mere b…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere