03.12.2019  |  Klima, miljø og energi

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

Indhold fra partner Hvad er dette?

I slutningen af november måned rundede foreningen REFOOD mærket, medlem nr. 1.000.

Foreningen, der har eksisteret siden 2014, arbejder for visionen om en bæredygtig fødevaresektor, præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse, og bidrager med konkrete initiativer, der understøtter medlemmernes kommunikation og branding af deres egen indsats.

REFOOD mærket har oplevet en jævn medlemstilgang lige siden begyndelsen, hvilket der måske er en forklaring på i følge Katrine Storgaard, direktør i foreningen”selvom der er tendens til metal-træthed i branchen overfor ordet madspild, så er den stadigt store tilgang af medlemmer efter 5 år, et udtryk for at denne dagsorden stadig er meget aktuel i fødevarebranchen. Mindre madspild ér en del af løsningen på den klimaudfordring vi står midt i – og det er en dagsorden vi alle sammen kan forstå og bidrage til, lige meget hvor vi står i fødekæden”

Stifterne bag REFOOD mærket er L&FUnilever Food SolutionsAgro Business ParkStopSpildAfMad og Daka ReFood. Foreningen udgav i oktober måned bogen ”Retake Your Foodwaste”.  Bogen byder ind på agendaen om mindre madspild, men ud fra et professionelt perspektiv, med fokus på kreativt at udnytte alt af de råvarer, man har til rådighed i langt højere grad, end det er tilfældet mange steder i dag.

Mere fra Daka Denmark A/S

Daka Denmark A/S

www.daka.dk

Vi giver naturens ressourcer tilbage Vi arbejder hver dag på at skabe et grønnere Danmark, præget af mere genanvendelse, mere vedvarende energi og mindre spild af ressourcer.     Genanvendelse er vores eksistensgrundlag I Daka Denmark ser vi det som vores opgave at udbrede viden om genanvendelse af organisk affald og påvirke danskernes rutiner omkring…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere