Nu kan du få afprøvet og finansieret din klimavenlige mad
Nu kan fødevarevirksomheder få hjælp til at udvikle nye, klimavenlige fødevarer sammen med fødevaregiganten Coop og Danmarks grønne tænketank Concito.
Erhvervshus Sydjylland og Brobygning Middelfart leder lige nu efter fødevarevirksomheder med ambitioner om at producere mere klimavenligt.
Produktionen af fødevarer koster dyrt i klimaregnskabet, og en reduktion af CO2-trykket gennem nye bæredygtige produktionsformer eller produkter vil bidrage betragteligt til et bedre klima.
Læs også: Danskerne ønsker mere politisk fokus på klimavenlig mad
Også blandt forbrugerne er der en voksende efterspørgsel på klimavenlige fødevarer.
"Der er ingen tvivl om, at alle brancher kommer til at bidrage til at nå de ambitiøse klimamål, som er sat for Danmark og snart også for EU, og derfor vil dansk klimavenlig mad også være noget, som kan eksporteres til den øvrige verden", vurderer projektchef Andreas Cæsar Møller Jensen fra Erhvervshus Sydjylland.
Hjælp til udvikling og adgang til virkeligheden
Udvælges man til forløbet, får man adgang til at prøve sin ide af i markedet sammen med forretningsudviklingseksperter.
"Måske ligger der nogle idéer ude i virksomhederne, som bare skal kvalificeres lidt, og det er her, vi gerne vil hjælpe med udviklingen", siger Lene Lawaetz fra Brobygning Middelfart.
Deltagende virksomheder får viden om grøn omstilling fra eksperter fra Concito, og de får feedback fra markedet, fordi de endelige idéer også bliver lagt på Coops platform for crowdfunding, Klimafunding. Platformen bygger på konceptet omkring crowdfunding, som er en måde, hvor man rejser penge til et projekt gennem små og store bidrag via internettet.
Det er Erhvervshus Sydjylland og Brobygning Middelfart, som står for udvælgelsen af de 5-10 virksomheder, som derefter skal arbejde med deres idé på tre workshops. Man skal søge inden 7. september her. Kravene for at deltage er, at man er en fødevarerelateret dansk virksomhed, som er motiveret for at arbejde for at blive mere klimavenlig
"Vi er vant til at arbejde med fødevarevirksomheder, som udvikler produkter. Vi har en lang række af virksomheder i vores tilskudsprogrammer, og derfor er det oplagt at være med i det her partnerskab", siger Andreas Cæsar Møller Jensen, projektchef fra Erhvervshus Sydjylland.
Læs også: Sådan gør du din forsyningskæde bæredygtig
"Det er ikke afgørende, hvor langt man er i processen. Men man skal være indstillet på at give den gas på tre workshops", forklarer Lene Lawaetz, direktør Brobygning Middelfart.
De tre workshops afvikles i henholdsvis Middelfart 15. september, Århus 23. september og som online videomøde 22. oktober.
- SMF