29.04.2021  |  Klima, miljø og energi

Nu også i Danmark: To virksomheder får lån med ESG-afhængige renter

Jo flere mål for bæredygtighed Coop og Pandora når de kommende tre år, jo billigere bliver deres banklån.

Coop og Pandora er som nogle af de første virksomheder i Danmark blevet godkendt til ESG-omfattede lån, hvilket betyder, at jo flere mål for bæredygtighed virksomhederne når de kommende år, jo billigere bliver deres banklån.

Hos bankerne forventer man, at kreditaftaler bundet op på bæredygtighed bliver langt mere udbredte de kommende år.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”I Nordea er vores ambition at hjælpe vores kunder med at nå deres bæredygtighedsmål. Netop ved at koble prisen på et lån sammen med, hvor langt man er med at nå sin ESG-målsætning skaber man en effektiv og sund incitamentsstruktur. Det er låntyper, vi kommer til at se langt mere til i den kommende tid,” siger Peder Bach, bankdirektør med ansvar for storkunder i Nordea Danmark, som har ageret Sustainability Coordinator.

”Det er en historisk milepæl for Coop. På baggrund af vores mangeårige arbejde med bæredygtighed og vores ambitiøse planer for området, kan vi nu høste en direkte finansiel gevinst ved at optage grønne lån,” siger administrerende direktør Kræn Østergård Nielsen, Coop.

Læs ogsåBæredygtighed tiltrækker billige penge

På klima-området har Coop forpligtet sig til at reducere CO2 udledningen fra Coops driftsaktiviteter med 75 procent i 2025 sammenlignet med 2018 samt at blive godkendt under Science Based Targets.

”Vi skal skabe konkrete målbare forbedringer for klimaet og for arbejdsforholdene for medarbejderne hos vores leverandører. Dermed er det at drive en ansvarlig virksomhed ikke længere kun vigtig for kunderne og for samfundet, men også for vores finansieringsmuligheder og har direkte betydning for bundlinien,” siger ansvarlighedsdirektør Signe D. Frese, Coop.

Hos Pandora har man et mål om at blive CO2-neutral i egen drift inden 2025 og kun bruge genbrugt sølv og guld inden 2025.

Her kan låneomkostningerne også stige eller falde afhængigt af Pandoras fremskridt med de to bæredygtighedsmål.

”Pandora har sat sig for at blive en CO2-neutral og cirkulær virksomhed. Denne type lån forbinder virksomhedens kapitalstruktur med vores bæredygtighedsdagsorden og skaber et meget tydeligt incitament for os til at nå vores mål. Det bekræfter også det økonomiske samfunds påskønnelse af vores bæredygtighedsstrategi, ”siger CFO Anders Boyer.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere