23.03.2018  |  Klima, miljø og energi

Nu skal alt tropisk træ i STARK være FSC-certificeret

Indhold fra partner Hvad er dette?

Når byggemarkedskæden STARK køber tropisk træ hjem, vil det fremover være 100 % FSC-certificeret. Adm. direktør i STARK, Britta K. Stenholt, kalder det for en vigtig milepæl, men peger samtidig på, at man endnu ikke er i mål.

I denne uge er det FSC® Uge og i den anledning meddeler byggemarkedskæden STARK, at man fremover udelukkende køber tropisk træ, der er FSC-certificeret, hjem til kædens 72 trælaster landet over.

Alt tropisk træ i STARK vil dermed kunne spores tilbage til den skov, hvor det er fældet, og have den nødvendige dokumentation til fx at blive brugt i et bæredygtigt DGNB-byggeri. STARK har med mere end 4.500 certificerede varenumre Danmarks største udvalg af bæredygtige byggematerialer.

Vigtig milepæl – 100 % FSC-certificeret tropisk træ

”Jeg er stolt over, at vi nu er nået dertil, hvor 100 % af det tropiske træ, vi henter hjem, er certificeret. Det er en vigtig milepæl i arbejdet med at gøre bæredygtigt træ tilgængeligt for vores kunder”, fortæller adm. direktør i STARK, Britta K. Stenholt, og uddyber om baggrunden for udmeldingen:

”FSC Ugen er en rigtig god anledning til at sætte fokus på bæredygtigt byggeri og til at fejre, hvor langt vi er kommet i branchen. Fx stiller de fleste offentlige bygherrer og et voksende antal private nu krav om brug af bæredygtigt træ i deres byggeprojekter. Det er noget, der virkelig rykker ved efterspørgslen på certificerede byggematerialer”.

Stor glæde hos FSC Danmark

Hos FSC Danmark er man glade for at kunne fejre FSC Uge med nyheden om, at Stark går foran, og hæver barren for bæredygtighed på tropisk træ:

”Det er fantastisk at se det høje ambitionsniveau hos STARK. Det er lige præcis den kompromisløshed, der skal til, hvis vi skal løse problemerne i verdens skovområder. Sådan! ”

Udtaler Loa Dalgaard Worm, Sekretariatsleder hos FSC Danmark.

Om STARK

STARK er en landsdækkende byggemarkedskæde med 72 trælaster i Danmark og Grønland, og beskæftiger ca. 2.600 medarbejdere. STARK er en del af STARK GROUP A/S, der er Nordens største forhandler og distributør af byggematerialer.

Tags: FSC Danmark

Mere fra FSC Danmark

FSC Danmark

https://dk.fsc.org

  • info@fsc.dk
  • 88709518
  • Ferdinand Sallings Stræde 13, 3. sal, 8000 Aarhus C

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - en international certificerings- mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem udformning af aktiviteter, politisk arbejde og oplysning til udvalgte målgrupper.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere