03.06.2020  |  Strategi & ledelse

Nu skal Pandoras smykker fremstilles af genvundet sølv og guld

I 2025 er det slut med at bruge sølv og guld fra miner hos Pandora. Fremover skal de udelukkende produceres af genbrugskilder.

Pandora har netop annonceret, at selskabet agter at opgive brug af sølv og guld fra miner til sine smykker inden 2025. I stedet skal metallerne komme fra genbrugte ressourcer. Pandora regner med at dette vil reducere CO2-udledningen med to-tredjedele for sølv og mere end 99 procent for guld.

”Vi ønsker at hjælpe med at udvikle en mere ansvarlig måde at skabe overkommelig luksus, og forhindre, at disse metaller ender i deponeringsanlæg. Vi ønsker at gøre vores del for at opbygge en mere cirkulær økonomi”, siger administrerende direktør hos Panduro, Alexander Lacik.

I dag er 71 procent af det sølv og guld, der bruges i selskabets smykker, genbrugt. At omstille til genbrugt sølv og gold kan minimere udledningen af drivhusgasser, vandforbrug og andre miljømæssige påvirkninger, da det at genanvende metaller kræver færre ressourcer end at mine efter nye.

Læs også: Fire danske virksomheder ligger i top på klimaindsats

Derudover går det ikke udover metallets kvalitet eller brugbarhed, fastslår Pandora-chefen.

Beslutningen om brug af genbrugsmetaller følger Pandoras klimaplan, der blev annonceret i januar i år. I 2020 vil Pandora bruge 100 procent vedvarende energi hos sine to smykkefabrikker i Thailand og inden 2025 sigter selskabet efter at være klimaneutral på tværs af forretningsaktiviteterne.

Pandora har derudover tilsluttet sig ’Science Based Targets-Initiative’ (SBTI) - et multistakeholderinitiativ, som hjælper virksomheder med at sætte klimamål i tråd med Paris-aftalen - og vil offentliggøre en plan næste år for at reducere kulstofemissioner i sin fulde værdikæde, i overensstemmelse med det mål, Pandora har fået godkendt af SBTI.

Beslutningen om udelukkende at bruge genbrugssølv og -guld vil dække over Panduros smykker, hvor metallerne indgår.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere