15.02.2016  |  Samfund

Ny alliance skal hjælpe USA og udbrede dansk vandteknologi

Et nyt dansk samarbejde mellem det offentlige og private virksomheder skal hjælpe tørkeramte områder i USA og samtidig styrke promoveringen af dansk vandteknologi. Grundfos er en af partnerne bag alliancen.

Et nyt offentligt-privat samarbejde skal ’booste’ den danske vandteknologi i forskellige amerikanske stater, bla. Californien. Det oplyser Grundfos, der sammen med Udenrigsministeriet, Industriens Fond, førende danske vandforsyninger og en række andre virksomheder er en del af den nye vandalliance. Samarbejdet har fået navnet Water Technology Alliance (WTA).

Dansk vandteknologi i høj kurs
Danmark er i forvejen kendt rundt om i verden for sine grønne virksomheder og dansk vandteknologi er populær i eksempelvis USA, hvor den nu skal endnu mere i spil.

Læs også: Grundfos skal løse global vandkrise

”Både vand og spildevand har udviklet sig til kritiske udfordringer i USA. Med dannelsen af WTA støtter vi den danske vandindustri i bestræbelserne på at slå igennem her”, siger den danske generalkonsul i Chicago, Jakob Andersen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Det er vores stærke overbevisning, at samarbejdet mellem de amerikanske vandselskaber og den danske vandindustri vil komme til at blomstre og drage fælles fordele af den indsats, der kan gøres gennem alliancen”, siger Jakob Andersen.

Mange forskellige ekspertiser til at finde vandløsningerne
Med så mange forskellige partnere i samarbejdet, kan WTA trække på forskellige ekspertiser og dermed forskellige inputs, når nye vandløsninger skal findes. Grundfos nævner selv, at firmaet har løsninger inden for både vandforsyning og spildevandshåndtering, som i høj grad har vand- og energieffektivitet i fokus.

Læs også: Nu kan industrien forvandle giftigt spildevand til rent vand

”Vi er spændte på at deltage aktivt i partnerskabet, og vi er glade for at få en mulighed for at gøre en endnu større forskel i USA”, siger group vice president hos Grundfos, Kenth Hvid Nielsen.

De andre virksomheder, der er en del af WTA er Aarhus Vand, Danfoss, DHI, Kamstrup, Rambøll Biometrics, Smith Innovation, Skytem og Kock.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere