03.12.2020  |  Klima, miljø og energi

Ny direktør i DIEH: ”Vi skal styrke samarbejdet for en mere ansvarlig og bæredygtig handel”

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ny direktør, Nanna Callisen Bang, glæder sig til at trække i arbejdstøjet for arbejdet med ansvarlige globale værdikæder. Hun lægger især vægt på at styrke samarbejder på tværs, men også at tempoet skal op - for det kalder samfundet på. Mød Nanna her.

I et stærkt og bredt felt af ansøgere har bestyrelsen netop valgt en ny direktør, og valget faldt på Nanna Callisen Bang.

”Det var et stærkt ansøgerfelt, hvilket for mig at se også peger på, at arbejdet med at styrke bæredygtighed, ansvarlighed og sikre bedre sociale og miljømæssige forhold er en agenda, som mange heldigvis brænder for og har god erfaring med.

- Samtidig er det også et positivt signal om, at mange ser DIEH som en stærk spiller på området, og gerne være med til at bygge videre på det gode arbejde og resultater, som DIEH har leveret under ledelse af de forrige direktører.” siger Jonas Engberg, formand for bestyrelsen i DIEH, og fortsætter:

”Vi har valgt Nanna, fordi hun kommer med et stærkt engagement, et bankende hjerte for klima, miljø og social ansvarlighed og med mange års solid erfaring med tværsektorielt samarbejde, alliancer og partnerskaber på tværs af offentlige myndigheder, forskning, organisationer, fonde og det private erhvervsliv i Danmark og internationalt.”

DIEHs næstformand, Malene Thiele, fra Dansk Erhverv, ser også frem til samarbejdet med den nye direktør:

”Bæredygtighed og ansvarlighed er i de seneste år blevet en central del af forretningsmodellen for mange virksomheder, og i DIEH sættes deres erfaring og viden i spil på tværs af brancher og sektorer. Dermed har DIEH potentiale til at skabe en endnu større impact, end de enkelte aktører kan på egen hånd. Den opgave er Nanna den rette til at facilitere”

Nanna Callisen Bang kommer senest fra en stilling som program- og souschef i Tuborgfondet, hvor hun bl.a. var med til at udvikle fondets strategiske fokus på unges engagement i bæredygtighed, verdensmålene og innovation.

Nanna har i mange år arbejdet med bæredygtighed, klima og værdikæder i Vest - og Østafrika og er medlem af en række rådgivende bestyrelser inden for bæredygtighed, herunder Investeringsfonden for Udviklingslande, DJØF og Det Kongelige Geografiske Selskab.


Medlemmerne skal engageres, involveres og aktiveres

Med sine godt 100 medlemmer på tværs af brancher og sektorer, repræsenterer DIEH en bred vifte af både små og store danske virksomheder, NGO’er, fagforeninger, erhvervsorganisationer og offentlige instanser.

”DIEH er Danmarks førende forum inden for etisk handel, bæredygtige indkøb og ansvarlige værdikæder, og jeg er stolt over at blive en del af en organisation med stort momentum. Både nationalt og globalt er der noget at tage fat på, og vi skal som samfund op i tempo med at sikre en mere ansvarlig og bæredygtig handel.

Derfor glæder jeg mig utrolig meget til sammen med teamet og alle DIEHs medlemmer at være med til at løfte en af vor tids vigtigste dagsordner og til at gøre Danmark til et foregangsland inden for bæredygtig handel,” siger Nanna Callisen Bang.

Men først vil den nye direktør lytte, lære og involvere.

”Min første og vigtigste opgave bliver at lytte og danne mig et overblik over DIEH som medlemsorganisation. Og for mig er medlemsorganisation et nøgleord, for uden medlemmerne er vi ingenting, og uden medlemmerne når vi ikke i mål. Derfor vil jeg i høj grad fokusere min ledelse på at engagere, involvere og aktivere eksisterende og kommende medlemmer.

Jeg vil sammen med sekretariatet og bestyrelsen sikre, at de erfaringer, redskaber og den viden, der allerede findes hos DIEHs medlemmer, højere grad bringes i spil og skaber værdi for både offentlige og private aktører, der arbejder for at fremme bæredygtig handel,” siger Nanna Callisen Bang.

Nanna Callisen Bang tiltræder officielt stillingen som direktør for DIEH d. 4. januar 2021.

---
Yderligere information

Læs mere om Nanna Callisen Bang her
Privat er Nanna gift og har to børn på 18 og 14 år. Sammen bor familien på Østerbro i København.

Kontakt

Jonas Engberg, formand for DIEHs bestyrelse – jengberg@care.dk / 27 52 84 54
Janine Dortmundt, konstitueret direktør – jd@dieh.dk / 42 43 93 21

Mere fra Etisk Handel Danmark

Etisk Handel Danmark

www.dieh.dk

  • info@dieh.dk
  • 31726930
  • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K

Etisk Handel Danmark er den samlende platform for virksomheder og organisationer, der arbejder for ansvarlig handel og bæredygtig udvikling. Vi styrker viden og samarbejde om samfundsansvar og bæredygtighed i globale værdikæder, fordi handel skal respektere menneskerettigheder og tage hensyn til miljø og klima. Etisk Handel Danmark står bag videnscenter for bæredygtige værdikæder, akademi for etis…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere