03.05.2022  |  Klima, miljø og energi

Ny Folkeskov ved Slangerup skal beskytte drikkevandet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Syd for Slangerup skal i foråret plantes 130.000 træer og buske i Hørup Folkeskov. Jorden, der plantes på, er finansieret af HOFOR for at beskytte drikkevandet.

Tilplantningen af Hørup Folkeskov sker i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og skovrejsnings-NGOén Growing Trees Network, som har fået Interflora og deres blomsterkøbende kunder til at donere træer og buske til Folkeskoven.

Rent vand under ny skov
HOFOR har finansieret jorden som hjælp til sikring af fremtidigt rent drikkevand i København. Der bruges derfor hverken pesticider eller andre miljøfremmede stoffer i skovområdet. HOFOR har siden 2002 finansieret jordopkøb til plantning af ny skov på Sjælland for at beskytte nærliggende drikkevandsboringer. Målet er 2.600 ha skov, hvilket svarer til 5.000 fodboldbaner. På de nye skovområder planter Naturstyrelsen mange forskellige slags løvtræer for at skabe en varieret skov. Desuden er der åbne engdrag, græsarealer og søer, der er med til at bevare naturen og sikre et rigt dyre- og fugleliv.

Plantearrangement i Hørup Folkeskov den 29. april
Elever fra Lindegårdskolen i Slangerup, Frederikssund Kommune har allerede plantet de første træer i Hørup Folkesov – på et areal syd for skolen, som fremover kan indgå i undervisning. Og fredag den 29. april kl. 14-15.30 er der et offentligt plantearrangement, hvor alle interesserede er velkomne og kan være med til at plante træer og buske i Hørup Folkeskov. Der vil både være taler, sang og planteudstyr med bl.a. 60 spader på stedet.

En del af Hørup Skov
Folkeskoven er en del af Hørup Skov, som er et skovrejsningsområde under etablering mellem Slangerup, Jørlunde og Frederikssund. De første træer blev plantet i april 2007. Målet er at skoven på sigt vil blive ca. 430 ha. Hørup Skov etableres i samarbejde mellem Naturstyrelsen, HOFOR, Slangerup Grundvandssamarbejde og Frederikssund Kommune.

Mere fra HOFOR

HOFOR

www.hofor.dk

  • hofor@hofor.dk
  • 3395 3395
  • Ørestads Boulevard 35, DK-2300 København S

HOFOR står for Hovedstadsområdets Forsyningsselskab. Vi forsyner byer med vand, spildevandsafledning, fjernvarme, bygas og fjernkøling og opfører vindmøller.HOFOR står for både vandforsyningen og for at lede spilde- og regnvand væk i otte kommuner: Albertslund, Brøndby, Dragør, Herlev, Hvidovre, København, Rødovre og Vallensbæk.Udover vand forsyner vi København med fjernvarme, bygas og fjernkøling…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere