30.03.2021  |  Klima, miljø og energi

Ny fond støtter projekter indenfor genoprettelse af verdens økosystemer

Naturen er en af vores bedste muligheder for at forebygge klimaforandringer, mener flere eksperter.

En ny fond, ledet af FN's miljøprogram (UNEP) og International Union for the Conservation of Nature (IUCN), udsteder nu legater til projekter, der fokuserer på at genoprette verdens økosystemer, skriver UNEP på deres hjemmeside.

Klimaforandringerne er en fortsat stigende trussel for menneskeheden, og alene sidste år blev omkring 50 millioner mennesker direkte ramt af oversvømmelser, tørke og storme ifølge UNEP's Adaptation Gap Report 2020.

Naturen kan være løsningen
Naturen er samtidig en af vores bedste muligheder for at forebygge klimaforandringer, mener flere eksperter.

Grønne områder i byerne sænker temperaturerne og reducerer hedebølge, på kysterne forhindrer mangroveskove oversvømmelser og på bjergskråninger kan træer forhindre laviner og jordskred.

Et godt eksempel er Den store grønne mur i Afrika, et 8.000 km bånd af træer og buske over hele Afrikas bredde. Muren skal forhindre ørkendannelse ved at bevare fugt i jorden og holde jorden intakt. Det bringer større fødevaresikkerhed til et usædvanligt tørt område ved at forbedre jorden til afgrøder. Samtidig trækkes millioner af ton kulstof ud af atmosfæren.

Læs også: Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'

Økonomisk giver det også god mening
Der er et enormt økonomisk potentiale i naturbaserede løsninger. Hver dollar, der investeres i genoprettelse af økosystemer, genererer mellem syv og 30 dollars i overskud. At beskytte skove og mangrover alene kan forhindre globale økonomiske tab som følge af klimaforandringer på over 500 milliarder dollars årligt inden 2050.

Det kan ligeledes være med til at skabe jobs i en tid med COVID-19 og økonomisk usikkerhed. Mellem 10 og 40 job understøttes per en million dollars investeret i naturbaserede løsninger, hvilket er næsten 10 gange jobskabelsesgraden for investeringer i fossile brændstoffer.

Læs mere om fonden og ansøg om et legat via globalebafund.org.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere