Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'

Klimatopmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’ blev for nyligt afholdt i Frankrig, hvor der i samme forbindelse blev indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.

20.01.2021

CSR.dk

Frankrig var den 11. Januar 2021, sammen med FN og Verdensbanken, vært for klima-topmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’. Blandt deltagerne var blandt andet den franske præsident Emmanuel Macron, den britiske premierminister Boris Johnson, den tyske kansler Angela Merkel og De Forenede Nationers generalsekretær Antonio Guterres.

Topmødet giver politiske ledere, repræsentanter fra den private sektor, fonde, NGOer og græsrodsbevægelser mulighed for at mødes og accelerere finansiering af initiativer til fordel for klima, biodiversitet og natur.

Den måde, menneskeheden producerer mad, energi og varer på, ødelægger levestederne for tusinder af vilde dyrearter, forårsager faldende befolkningstal og bidrage til forekomsten af sygdomme som COVID-19, hævder WWF's Living Planet Report 2020.

”Det er åbenbart rigtigt at fokusere på klimaforandringerne. Men vi opnår ikke en reel balance med vores planet, medmindre vi også beskytter naturen,” udtalte den britiske premierminister Boris Johnson under mødet.

Læs også: Klima- og biodiversitetskrisen kan vendes, viser rapport

I forbindelse med mødet blev der indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.

’The Great Green Wall Initiative’ er et ambitiøst projekt om at gro træer og dyrke fertilt land i et 8.000 km langt bælte, der strækker sig fra Senegal i det vestlige Afrika til Djibouti i øst.

”Genopbygningen efter pandemien er vores chance for at ændre kurs. Med kløgtig politik og de rette investeringer kan vi tegne en fremtid, der bringer sundhed for all, genopliver økonomier og som opbygger modstandsdygtighed. Nytænkning inden for energi- og transportsektoren kan drive en bæredygtig genopretning sammen med økonomisk og social transformation. Naturbaserede løsninger – så som Afrikas Store Grønne Mur – er særligt lovende,” sagde FN-generalsekretær, António Guterres.

Topmødet blev også brugt af Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, til at bekræfte Kommissionens tilsagn om at fremsætte en ny EU-lov om skovrydning i år for at begrænse "risikoen for, at produkter, der er knyttet til global skovrydning, bringes på det europæiske marked", noget, som WWF længe har været for og kæmper for gennem sin #Together4Forests-kampagne.

WWF hilser topmødets resultater velkommen som et vigtigt globalt momentum for naturen forud for vedtagelsen af en ny global biodiversitetsaftale i Kunming, Kina, og kritiske klimaforhandlinger i Glasgow, Storbritannien, som begge skal finde sted senere på året.

- MTN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

04.04.2025Denteks A/S

Sponseret

Bæredygtigt arbejdstøj og linned

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø