04.04.2022 | Kommunikation
Ny guide fra Dansk Erhverv skal hjælpe online-butikker med at kommunikere om grønne tiltag og produkter
Der hersker stadig stor tvivl om reglerne i forhold til grøn markedsføring - særligt onlinebutikkerne er i vildrede. Det er konkurrenceforvridende, hvis nogen fremstår mere grønne, end de er, mens andre holder sig tilbage, mener Dansk Erhverv, som netop har udgivet en guide.
Dansk Erhverv har i samarbejde med Liga Advokater netop udarbejdet en guide, der skal hjælpe online-butikker med at markedsføre deres grønne tiltag eller produkter uden at havne i greenwashing-fælden.
Det skriver Børsen Bæredygtig.
Guiden er blandt andet baseret på retningslinjerne for grøn markedsføring fra Forbrugerombudsmanden.
Dansk Erhverv fortæller at online-butikkerne ofte er i tvivl om, hvad og hvordan de fortæller kunderne, at der f.eks. er taget et øget miljøhensyn under produktionen af en given vare.
"En guide skal både være med til at sikre lige konkurrence og sikre, at medlemmerne ikke kommer på kant med loven. Vi har spurgt vores medlemmer og ved, at det ville falde på et tørt sted, og vi har jo desværre allerede set de første sager om grøn markedsføring på webshops,” fortæller Andreas Børresen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.
Læs også: Finanstilsynet minder om at markedsføring skal være ærlig
Han påpeger desuden, at det ikke kun er greenwashing, der er problematisk i denne debat. Hvis en virksomhed undlader at fortælle om sine grønne tiltag af frygt for at blive anklaget for greenwashing, så går det ud over konkurrencesituationen.
“Det er selvfølgelig konkurrenceforvridende, hvis nogen fremstår mere grønne, end de er, mens andre holder sig tilbage. Samtidig kan det medføre nye forretningsmuligheder, hvis andre virksomheder efterspørger grønne løsninger fremover fra deres leverandører,” siger han og henviser til den øgede efterspørgsel, særligt blandt offentlige indkøbere.
I guiden vil man kunne finde råd som at bruge anerkendte certificeringer, og at undgå generaliseringer i navigation eller skiltning på webshoppen. Desuden at egne bæredygtighedsmærker er svære at gøre retvisende, og at ord som “bæredygtig” er svære at dokumentere.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)