13.04.2023  |  Klima, miljø og energi

Ny klimaalliance skal give kommunerne en hjælpende hånd i den grønne omstilling

KL, Realdania og de fem regioner er gået sammen i ’Klimaalliancen’, der sammen med kommunerne tager næste skridt for at gøre lokale klimaplaner til virkelighed.

I kølvandet på DK2020, hvor Kommunernes Landsforening (KL), Regionerne og Realdania med Concito gik sammen for at hjælpe landets kommuner med at udarbejde konkrete klimaplaner, tager KL, Realdania og de fem regioner nu det næste skridt om at skabe en femårig partnerskabsaftale under navnet Klimaalliancen.

Det skriver KL i en pressemeddelelse.

Alliancen skal nemlig hjælpe landets 98 kommuner med at gå fra plan til handling og til at fremme det regionale klimaarbejde. Concito er igen partner og står sammen med det internationale bynetværk C40 som videnspartnere i alliancen.

Læs også: Green Power Denmark: Få kommuner giver plads til solceller og vindmøller

Og det er ifølge Frank Schmidt-Hansen, formand for KL’s Klimahandlingsudvalg, afspejler partnerskabet kun kommunernes engagement for den grønne omstilling.

"Vi skriver verdenshistorie i kampen for klimaet med partnerskabet Klimaalliancen. Nu sikrer vi, at de kommunale klimahandlingsplaner bliver til virkelighed. Dermed er kommunernes massive indsats altafgørende for, at vi faktisk når regeringens 70-procentsmål og lever op til Parisaftalen. Det sætter en fed streg under kommunernes høje ambitionsniveau for den grønne omstilling, og den store klimaeffekt vi i fællesskab kan levere”, siger han i pressemeddelelsen.

Klimaalliancen trådte i kraft 1. april.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere