Ny klimaguide: Kommuner skal lære af hinanden

I dag udgiver Klima- Energi- og Bygningsministeriet en klimaguide med gode eksempler på klimavenlige initiativer i kommunerne.

29.08.2013

CSR.dk

Med udgivelsen af en ny guide med ”best practice”-eksempler ønsker Klima- Energi- og Bygningsministeriet at kommunerne skal inspirere hinanden til endnu flere klimavenlige initiativer.

En lang række kommuner fokuserer allerede i dag på at reducere CO2-udslippet ved at energirenovere bygninger, sortere og genanvende affald og skabe mulighed for, at borgere kan opvarme deres hjem med grøn energi. Mange af de projekter er nu samlet i klimaguiden.

Læs også: Green Cities kommunerne skruer op for klimaambitionerne

”Regeringen har netop fremlagt sin klimaplan, og med denne klimaguide sikrer vi, at kommunerne kan inspirere hinanden. Det kan forhåbentlig være med til at sikre endnu flere effektive initiativer på klimaområdet”, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard i en pressemeddelse.

21 projekter
Klimaguiden beskriver 21 projekter fra forskellige kommuner rundt om i landet. Det er grønne projekter inden for transport, landbrug, affald og bygninger. Indholdet af projekterne spænder over en bred kam. Et projekt fra Århus handler om et samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet med fokus på delebiler og samkørsel.  Et andet foregår i Helsingør, hvor kommunen fokuserer på at uddanne håndværkere med klimakompetencer til fordel for borgere, beskæftigelsen og klimaet.

Det primære mål for de nævnte projekter er at være CO2-reducerende, men der er også medtaget projekter, der viser, hvordan en bæredygtig tankegang kan skabe andre værdier. I Randers har man for eksempel genetableret vådområder ved Gudenåen. Det har både skabt et rigt dyreliv og et lavere udslip af drivhusgasser.

Læs også: Halvdelen af klimakommunerne når ikke målene

”Klimaguiden er et bevis på, at der er rigtig mange fine projekter rundt om i landet, hvor der tages hensyn til klimaet, og at mange af disse projekter også går hånd i hånd med andre hensyn. Vores største problem har været, at der ikke er plads til alle de interessante projekter i guiden. Jeg er meget glad for den store indsats, som kommunerne allerede leverer, og jeg håber, at guiden kan virke som yderligere inspiration”, siger Martin Lidegaard.

-LA

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle