Ny klimaguide: Kommuner skal lære af hinanden

I dag udgiver Klima- Energi- og Bygningsministeriet en klimaguide med gode eksempler på klimavenlige initiativer i kommunerne.

29.08.2013

CSR.dk

Med udgivelsen af en ny guide med ”best practice”-eksempler ønsker Klima- Energi- og Bygningsministeriet at kommunerne skal inspirere hinanden til endnu flere klimavenlige initiativer.

En lang række kommuner fokuserer allerede i dag på at reducere CO2-udslippet ved at energirenovere bygninger, sortere og genanvende affald og skabe mulighed for, at borgere kan opvarme deres hjem med grøn energi. Mange af de projekter er nu samlet i klimaguiden.

Læs også: Green Cities kommunerne skruer op for klimaambitionerne

”Regeringen har netop fremlagt sin klimaplan, og med denne klimaguide sikrer vi, at kommunerne kan inspirere hinanden. Det kan forhåbentlig være med til at sikre endnu flere effektive initiativer på klimaområdet”, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard i en pressemeddelse.

21 projekter
Klimaguiden beskriver 21 projekter fra forskellige kommuner rundt om i landet. Det er grønne projekter inden for transport, landbrug, affald og bygninger. Indholdet af projekterne spænder over en bred kam. Et projekt fra Århus handler om et samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet med fokus på delebiler og samkørsel.  Et andet foregår i Helsingør, hvor kommunen fokuserer på at uddanne håndværkere med klimakompetencer til fordel for borgere, beskæftigelsen og klimaet.

Det primære mål for de nævnte projekter er at være CO2-reducerende, men der er også medtaget projekter, der viser, hvordan en bæredygtig tankegang kan skabe andre værdier. I Randers har man for eksempel genetableret vådområder ved Gudenåen. Det har både skabt et rigt dyreliv og et lavere udslip af drivhusgasser.

Læs også: Halvdelen af klimakommunerne når ikke målene

”Klimaguiden er et bevis på, at der er rigtig mange fine projekter rundt om i landet, hvor der tages hensyn til klimaet, og at mange af disse projekter også går hånd i hånd med andre hensyn. Vores største problem har været, at der ikke er plads til alle de interessante projekter i guiden. Jeg er meget glad for den store indsats, som kommunerne allerede leverer, og jeg håber, at guiden kan virke som yderligere inspiration”, siger Martin Lidegaard.

-LA

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V