09.06.2020  |  Klima, miljø og energi

Ny platform skal få os til at bygge klima-smart

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med ”Byg Smart fra Start” gør Energitjenesten og FSC Danmark det nemt at vælge klima-smart, når man skal bygge. Med en helt ny platform, CO2-beregner og en række gratis workshops, skal danskerne nu nemt kunne træffe bæredygtige valg i deres byggeprojekter

For os helt almindelige byggeglade danskere kan det være svært at overskue, hvordan man skal gå til sit nye byggeprojekt, hvis man samtidig gerne vil gøre en forskel for miljø og klima. Der findes en masse viden derude, med hvad er fup og hvad er fakta? Samtidig kan det være en stor mundfuld, at sætte sig ind i materialevalg, når man ud over miljøbelastning nu og her, også skal medregne et byggeprojekts fulde levetid. Derfor har eksperter hos Energitjenesten i samarbejde med FSC Danmark lavet en ny platform, hvor man både kan prøve den nye CO2-beregner for materialevalg og samtidig tilmelde sig en af de mange workshops med gratis rådgivning fra Energitjenesten.

Projektet støttes af Syddjurs- og Randers Kommune, som gerne vil gøre det nemmere for deres borgere at bygge mere bæredygtigt i fremtiden.

Kim Lykke Jensen, Formand for Udvalget for natur, teknik og miljø i Syddjurs Kommune fortæller:

”Byggeriet har et stort klimaaftryk, og i en tilflytterkommune som Syddjurs er det særligt vigtigt, at vi alle har fokus på at bygge bæredygtigt. For os er den grønne omstilling et fælles projekt for borgere, virksomheder og kommune. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde nybyggere og tilflyttere inspiration og vejledning til at tage bæredygtige valg i byggeriet.”

Den gode nyhed er, at et dejligt hjem ikke behøver betyde et kompromis på klimabelastningen. Der skal bare lidt hjælp til, hvis man gerne vil bygge smart fra start.

Om projektet siger FSC Danmarks Direktør, Søren Dürr Grue:

”Vi oplever dagligt helt almindelige danskere, som gerne vil gøre en forskel – også når de bygger nyt. Det vil vi gerne støtte op om, derfor satte vi gang i Byg Smart Fra Start. For os handler det ofte om brug af træ, men træ er ikke altid det eneste bæredygtige valg, det viser vores beregner, som er udviklet i samarbejde med Energitjenesten. Vi glæder os til at følge projektet og håber at se en masse interesserede på vores online workshops.”

I Randers Kommune er man også glade for at kunne bidrage til projektet: 

”Bæredygtighed er højt på dagsordenen i Randers Kommune – og det vil vi gerne være kendte for, når vi tiltrækker nye borgere til kommunen. Med Byg Smart fra Start er vi med til at få flere til at bygge klimavenligt og smart, samtidig med, at vi viser, at vi er en kommune med store naturværdier og bæredygtige lokalsamfund”, fortæller Frank Nørgaard, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune.

Find den nye platform, prøv klimaberegneren og tilmeld dig en workshop lige her.

Projektet blev til med støtte fra Stark Fonden.

Mere fra FSC® Danmark

FSC® Danmark

https://dk.fsc.org

  • info@fsc.dk
  • 88709518
  • Ryesgade 9, 2. tv, 8000 Aarhus C - (FSC® F000208)

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - mærknings- og certificeringsordningen til træ og papir fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem kampagner, rådgivning, politisk arbejde og oplysningsarbejde.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere