02.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Ny skovfond skal bringe Danmark tættere på CO2-neutralitet

Regeringen har i aftale om finansloven dannet en skovfond, der skal give private mulighed for at byde økonomisk ind til CO2-nedsættende formål.

I forbindelse med den nye finansaftale har regeringen i samspil med Radikale, Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet besluttet at etablere en ny skovfond. Fonden skal gøre det mere gennemskueligt for private og erhvervsejere at give økonomiske klimabidrag som kompensation for den CO2-udledning, der er ved fx flyrejser.

I første omgang investerer staten 100 millioner kroner i fonden.

Læs også: Lidl vil være CO2-neutral i 2020

”Vi er rigtig mange, der gerne vil gøre en forskel for klimaet i hverdagen, men der har manglet en dansk legitim og troværdig fond, som kan sikre konkret klimakompensation i Danmark. Derfor afsætter vi nu 100 millioner kroner i 2020 til at starte en national skovfond, som private, virksomheder, kommuner og andre kan støtte for f.eks. at rejse mere skov til gavn for klimaet og en grønnere fremtid”, siger miljøminister Lea Wermelin (S) i en pressemeddelelse.

Fonden skal fungere som en vigtig brik i målsætningen om at sænke CO2-udledningen med 70 procent i 2030 og kommer til at fungere som en selvstændig aktør, hvor den økonomiske støtte kan bruges til udtagning af kulstofholdige lavbundsjorder, øget skovrejsning og flere andre klimainitiativer på landet eller i byerne.

Når skovfonden er etableret, forventes den at åbne i løbet af 2020.

- HL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere