23.07.2020  |  Klima, miljø og energi

Nystartet blomstervirksomhed går forrest i klimakampen

Living Flowers i Århus har siden januar solgt bæredygtige, naturlige og organiske buketter, som kan holde i op til et halvt år. Konceptet er det første af sin slags i Danmark.

Den nye virksomhed Living Flowers i Århus sælger bæredygtige buketter, som kan holde i mindst et halvt år, og som samtidig er helt organiske og naturlige.

Læs også: Coop og Stop Spild Lokalt indgår landsaftale om madspild

Hele processen er bæredygtig, og konceptet er spritnyt i Danmark.

Henrik Overgaard er direktør i virksomheden, der siden januar måned – med en mindre corona-krølle på vejen – har sendt bæredygtige buketter ud til danskerne.

”Det handler om at tænke forbrug og miljø på en ny måde. Vores virksomhed har i høj grad fokus på klimaet og vores fælles jord, men vi er ikke fanatiske. Jeg synes bare, at man skal kunne leve sit liv, samtidig med, at man ikke øger CO2-aftrykket, og derfor handler det om at finde en god balance og forbruge ansvarligt. Og det gør man med vores blomster. Ja, man behøver dem jo basalt ikke. Men man er med til at bakke op om en bæredygtig produktion i alle led, og samtidig har du et nyt indretningselement derhjemme, som du kan nyde med god samvittighed i mindst et halvt år. Så det er både bæredygtigt, økonomisk og smukt på en ny måde i hjemmet eller kontoret. Og jeg tror, at den langtidsholdbare tankegang bag vores produktion og produkter kan være med til at ændre vores vaner”, forklarer Henrik Overgaard.

Håndplukket i Spanien
Blomsterne bliver håndplukket under åben himmel i Spanien, mens de er på deres højeste.

Derefter udskiftes blomstens vand med en biologisk nedbrydelig plantebaseret nektar inden for en time, og dermed bevares blomsternes duft og udseende på en 100 procent naturlig måde, inden de fragtes til Danmark i lastbiler – ingen brug af fly.

På den måde bliver den biologiske aldringsproces sat i stå, og blomsterne holder sig friske og bevarer både duft og udseende.

De er desuden dyrket fuldstændig uden brug af pesticider og med brug af solceller og regnvand til produktionen.

Virksomheden arbejder desuden med fokus på tre af FN´s verdensmål: Livet på land, klimaindsats og ansvarligt forbrug og produktion.

Læs også: 1 milliard euro på vej til grønne projekter i 2020

Buketterne bliver bundet i Hinnerup og fordelt til godt og vel 40 forskellige butikker i Danmark.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere