Nyt bæredygtighedskompas skal hjælpe virksomheder med at producere mere bæredygtige fødevarer
Kompasset skal kunne vurdere de økonomiske, sociale og økologiske dele af fødevareproduktionen og fungere som et analyseværktøj for virksomhederne.
Positively Produced er navnet på et projekt i den dansk-tyske fødevare- og gastronomibranche, hvis mål er at gøre opmærksom på bæredygtighed i fødevarebranchen.
Positively Produced har netop indgået en aftale med Schweiziske Sustainable Food Systems (SFS), der sammen med det tyske universitet i Flensburg skal videreudvikle et bæredygtighedskompas til fødevareproduktionen. Kompasset skal kunne vurdere de økonomiske, sociale og økologiske dele af fødevareproduktionen og fungere som et analyseværktøj for virksomhederne i arbejdet med bæredygtighed.
Bag projektet står Erhvervhus Sydjylland og 11 danske/tyske partnere – heriblandt Naturmælk. Leif Fris Jørgensen, direktør hos mejeriet Naturmælk, er begejstret for projektets potentiale, da partnerne i projektet allerede udveksler erfaringer i et netværk.
”Ambitionerne bliver højere, når vi samler ressourcerne til at udvikle og udfordre hinanden frem mod fremtidens bæredygtige fødevarer”, udtaler han.
Projektleder Marianne Danling fra Erhvervshus Sydjylland ser også store muligheder i bæredygtighedskompasset og det tværfaglige samarbejde generelt.
”Det er en håndgribelig måde at diskutere bæredygtighed på”, afslutter hun.
- MTN