29.03.2021  |  Klima, miljø og energi

Nyt bæredygtighedskompas skal hjælpe virksomheder med at producere mere bæredygtige fødevarer

Kompasset skal kunne vurdere de økonomiske, sociale og økologiske dele af fødevareproduktionen og fungere som et analyseværktøj for virksomhederne.

Positively Produced er navnet på et projekt i den dansk-tyske fødevare- og gastronomibranche, hvis mål er at gøre opmærksom på bæredygtighed i fødevarebranchen.

Positively Produced har netop indgået en aftale med Schweiziske Sustainable Food Systems (SFS), der sammen med det tyske universitet i Flensburg skal videreudvikle et bæredygtighedskompas til fødevareproduktionen. Kompasset skal kunne vurdere de økonomiske, sociale og økologiske dele af fødevareproduktionen og fungere som et analyseværktøj for virksomhederne i arbejdet med bæredygtighed.

Læs også: 2030-panelet opfordrer regeringen til, at der sker konkret handling nu, hvis verdensmålene skal indfries senest i 2030

Bag projektet står Erhvervhus Sydjylland og 11 danske/tyske partnere – heriblandt Naturmælk. Leif Fris Jørgensen, direktør hos mejeriet Naturmælk, er begejstret for projektets potentiale, da partnerne i projektet allerede udveksler erfaringer i et netværk. 

”Ambitionerne bliver højere, når vi samler ressourcerne til at udvikle og udfordre hinanden frem mod fremtidens bæredygtige fødevarer”, udtaler han.

Projektleder Marianne Danling fra Erhvervshus Sydjylland ser også store muligheder i bæredygtighedskompasset og det tværfaglige samarbejde generelt.

”Det er en håndgribelig måde at diskutere bæredygtighed på”, afslutter hun.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere