17.01.2019  |  Klima, miljø og energi

Nyt innovationscenter sætter fokus på mindre kemi

Ingeniørvirksomheden Niras skal de næste tre år drive et innovationscenter under Miljøstyrelsen. Indsatsen har til opgave at hjælpe virksomheder med at reducere farlige kemikalier i deres produktion.

Et nyt innovationscenter skal sætte fokus på færre skadelige kemikalier så der kan komme mere miljøvenlige produkter i virksomhedernes produktion. Det er ingeniørvirksomheden Niras, der under Miljøstyrelsen skal drive centeret de næste tre år, skriver Niras på deres hjemmeside.

Læs også: Cirkulær kemi - et bæredygtigt udviklingsområde

Meningen er, at det skal være lettere at genanvende materialer og dermed styrke den cirkulære økonomi.

”En af de store barrierer for cirkulær økonomi er, at det er svært at genbruge materialer, som indeholder farlige kemikalier. Vores mål er derfor at inspirere og hjælpe virksomhederne i arbejdet med at erstatte skadelige stoffer med bedre alternativer, da det vil understøtte udviklingen af en mere cirkulær økonomi”, siger afdelingsleder i Niras Camilla Damgaard.

Niras vandt opgaven efter en udbudsproces i efteråret 2018.

Fortsætter på ’Kemi i Kredsløb’
Niras skal i samarbejde med det hollandske konsulentfirma PNO Consulting og kommunikationsvirksomheden Invirke bygge videre på Miljøstyrelsens tidligere partnerskab ’Kemi i Kredsløb’, der løb fra 2015-2018.

”Den hidtidige indsats i ’Kemi i Kredsløb’ har været af høj teoretisk kvalitet. Vores fokus vil være at få løsningerne ud at arbejde. Vi står for en praksis-tilgang og har tæt kontakt til virksomhederne. Det vil sikre, at vi kan skabe reel forandring”, siger projektleder Astrid Berg fra NIRAS.

Indsatsen kommer på baggrund af den ’Fælles kemiindsatsaftale’, som regeringen og Folketinget indgik i november 2018, der løber fra 2018 til 2021.

Læs også: BASF genanvender plastaffald til ny kemi

Miljøstyrelsen skriver derudover i en pressemeddelelse, at innovationsindsatsen ”generelt skal medvirke til at reducere arbejdstageres, forbrugeres og miljøets eksponering for skadelige kemikalier”.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere