11.06.2019  |  Klima, miljø og energi

Branchesamarbejde skal hjælpe håndværkere i gang med bæredygtigt byggeri

Branchesamarbejdet "Vælg bæredygtigt" har udarbejdet infomateriale, der skal udbrede kendskabet til bæredygtighed og bæredygtige materialer hos særligt små- og mellemstore håndværksvirksomheder.

Bæredygtigt byggeri spiller ifølge mange eksperter en afgørende rolle for den grønne omstilling. Alligevel viser undersøgelser, at der fortsat er en udbredt mangel på generel viden om bæredygtigt byggeri hos særligt små- og mellemstore håndværksvirksomheder.

Læs også: Genbrug gør ikke nødvendigvis byggeriet dyrere

Under titlen ”Vælg bæredygtigt” har et branchesamarbejde bestående af Danske Byggecentre, Dansk Byggeri og Smith Innovation med støtte fra Grundejernes Investeringsfond arbejdet for at udbrede kendskabet til bæredygtighed og bæredygtige materialer.

”En af de helt store udfordringer indenfor bæredygtighed i byggeriet er viden. Det kan være svært at gennemskue, hvad det vil sige at bygge eller renovere bæredygtigt. Hos Danske Byggecentre vil vi gerne hjælpe med at få bæredygtighed ned i øjenhøjde for alle i branchen”, siger adm. direktør i Danske Byggecentre, Palle Thomsen, og fortsætter:

”Vælg bæredygtigt” højner vidensniveauet både i de danske byggecentre og ude hos de udførende håndværkere, så det i sidste ende bliver nemmere at træffe det rigtige valg på et oplyst grundlag”, siger han.

Materiale skal sikre viden om bæredygtighed
Branchesamarbejdet har derfor udarbejdet materiale til de udførende håndværkere og kunderådgiverne i de danske byggecentre, der hver dag rådgiver både professionelle og private kunder. Materialet skal sikre viden om bæredygtighed, så der nemmere kan træffes et valg om bæredygtige byggematerialer, når der bygges og renoveres.

Målet er at tilbyde et konkret svar på den manglende viden om bæredygtighed, som opleves blandt byggebranchens udførende. Hensigten er ikke at sige, at det ene valg er bedre end det andet, når det gælder bæredygtighed eller ikke-bæredygtighed, forklarer Danske Byggecentre.

Derimod vil man hæve det generelle vidensniveau, så det bliver nemmere at træffe det rette valg på et mere helhedsorienteret grundlag, så bæredygtighed ikke vælges fra baseret på fordomme eller manglende viden.

Materialet er opdelt i fem principper for valg af bæredygtige byggematerialer og fem materialegrupper. På den måde er tanken, at det kan fungere som opslagsværktøj, når man står på pladsen.

Læs også: CSR Agendaen #3: Fremtiden for bæredygtigt byggeri

Materialet er allerede at finde i de danske byggecentre, og nu er det også tilgængeligt online, ligesom det er muligt at downloade appen ”vælgbæredygtigt” igennem IOS eller Android.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere