30.11.2018  |  Samfund

Nyt partnerskab sætter fokus på unge fodboldspilleres mentale trivsel

Energiselskabet Total og Det Obelske Familiefond støtter børnerådgivningsnetværket Headspaces nye initiativ ”Brug Bolden”, der skal fremme mental trivsel blandt unge fodboldspillere.

Et nyt samarbejde mellem Det Obelske Familiefond, energiselskabet Total og Headspace, der tilbyder rådgivning for unge mellem 12-25 år, skal sikre en bedre mental psyke hos unge fodboldspillere.

Headspace, der hører under Det Sociale Netværk, er sammen med fodboldklubberne Esbjerg fB, AaB og KB med til at skabe fokus omkring de unge spillere. Samarbejdet skal være med til at ruste trænere og holdledere til at give drenge mellem 13 og 18 år et frirum til at tale om psykisk sårbarhed.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Danmarks håndværkere støtter udsatte børn og unge

Foreningen Det Sociale Netværk, der er stiftet af den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmusen, vil hjælpe de unge med at finde sig selv.

”Vi har de seneste år set, at flere unge er stressede, og at flere mistrives mentalt. Generelt ser vi, at unge piger er mere tilbøjelige til at tale om problemerne, og her har vi lidt overset, at flere og flere drenge også oplever mental mistrivsel af forskellig karakter. I samarbejde med flere fodboldklubber vil vi derfor ruste de her drenge til at tage hånd om deres mentale helbred på et tidligt stadie,” fortæller Poul Nyrup Rasmussen, der er protektor i Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

Stor opbakning
Projektet er både støttet af Det Obelske Familiefond og Total. Hos familiefonden er man glade for initiativet:

”Det Obelske Familiefond ser Brug Bolden som et ambitiøst projekt med stort potentiale. Forebyggelse af psykisk sygdom ligger os særligt på sinde, og med de nyeste tal om unges mentale sundhed er initiativer som Brug Bolden afgørende for at få vendt denne udvikling. Det er desuden positivt, at det foregår i en arena, hvor drenge og unge mænd tilbringer en stor del af deres tid, da det normalt er svært at få mænd til at deltage i sundhedsfremmende indsatser”, siger direktør Michael Bjørn Nellemann.

Også hos energiselskabet bakker man op om projektet, der er i tråd med virksomhedens værdier, ifølge dem selv:

”I Total har vi fire hovedtemaer i vores arbejde med social ansvarlighed. Ét af dem er inklusion og uddannelse af unge. Derfor involverer vi os og støtter Det Sociale Netværk og initiativet Brug Bolden,” siger Michael Borrell, som er Senior Vice President hos Total, og tilføjer:

Læs også: Iværksættere og unge i gang med Verdensmålene

”Initiativet vil give unge fodboldspillere konkrete redskaber og støtte, så de bedre kan tale om sårbarhed og kan håndtere livets mange udfordringer. Det er vigtigt for os at engagere os i det omgivende samfund, for eksempel gennem deltagelse i projekter som Brug Bolden”.

Brug Bolden blev lanceret i går, torsdag d. 29. november, i Totals hovedkontor i København, hvor bl.a. Poul Nyrup Rasmussen, Michael Borell og Michael Bjørn Nellemann deltog.

- SDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere