06.10.2021 | Klima, miljø og energi
Nyt partnerskab vil organisere oprydnings-events på land og til vands
Dansk Surf & Rafting Forbund har netop modtaget støttekroner fra Miljøstyrelsen. Pengene skal blandt andet bruges til lokale og nationale oprydnings-events.
Dansk Surf & Rafting Forbund, der udvikler og organiserer surf og stand up paddle (SUP) sporten i Danmark har netop modtaget en økonomisk støtte på 300.000 kroner fra Miljøstyrelsen.
Det skriver Bådmagasinet.
Pengene skal bruges til at øge indsatsen indenfor bæredygtighed i samarbejde med de mere end 4000 medlemmer, virksomheder og NGO’en Race for Oceans Foundations.
Målet er, at få miljøtiltagene ud at arbejde lokalt igennem aktiviteter, der især vil omhandle opsamling af plastik både på land og til vands.
Læs også: Gennemsigtighed redder virksomhed igennem loyalitetskrise
”Vi er meget bevidste om, at vi ikke alene ved at rydde op på de danske strande og i havet omkring Danmark, kan takle verdens klimaudfordringer. Men vi håber og tror på, at et yderligere fokus på området samt vores mål om at skabe mere bæredygtige events og produkter til idrætten, kan stimulere til bedre og mere klimavenlige vaner”, siger Michael Lindberg, sekretariatschef i DSRF.
Foruden de lokale initiativer vil der i 2022 blive afviklet fire nationale events, hvor blandt andre virksomheden Copenhagen Cartel er med som samarbejdspartner.
Founder og CEO af virksomheden Copenhagen Cartel, Katrine Lee Larsen er begejstret for partnerskabet.
”Hos Copenhagen Cartel er vores mission at bidrage til at rense havene fra plastik. Det gør vi både gennem vores produktudvikling, men også ved at facilitere og planlægge community-drevet strandrensninger langs de danske kyster. Derfor er det også helt oplagt for os, at gå sammen med ligesindede samarbejdspartnere som DSRF, for netop at øge indsatsen og dermed også impacten”, siger hun.
- MTN
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

Plastic Change og 175 lande står foran opgør med plastikforurening
Der venter svære forhandlinger i FN de kommende dage, men danske Plastic Change – der selv deltager – forventer, at mødet ender ud i det første udkast til en ambitiøs global aftale mod plastikforurening.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Strategi & ledelse

Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool
Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.
Klima, miljø og energi

NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem
I år tester NorthSide en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres.