06.10.2021 | Klima, miljø og energi
Nyt partnerskab vil organisere oprydnings-events på land og til vands
Dansk Surf & Rafting Forbund har netop modtaget støttekroner fra Miljøstyrelsen. Pengene skal blandt andet bruges til lokale og nationale oprydnings-events.
Dansk Surf & Rafting Forbund, der udvikler og organiserer surf og stand up paddle (SUP) sporten i Danmark har netop modtaget en økonomisk støtte på 300.000 kroner fra Miljøstyrelsen.
Det skriver Bådmagasinet.
Pengene skal bruges til at øge indsatsen indenfor bæredygtighed i samarbejde med de mere end 4000 medlemmer, virksomheder og NGO’en Race for Oceans Foundations.
Målet er, at få miljøtiltagene ud at arbejde lokalt igennem aktiviteter, der især vil omhandle opsamling af plastik både på land og til vands.
Læs også: Gennemsigtighed redder virksomhed igennem loyalitetskrise
”Vi er meget bevidste om, at vi ikke alene ved at rydde op på de danske strande og i havet omkring Danmark, kan takle verdens klimaudfordringer. Men vi håber og tror på, at et yderligere fokus på området samt vores mål om at skabe mere bæredygtige events og produkter til idrætten, kan stimulere til bedre og mere klimavenlige vaner”, siger Michael Lindberg, sekretariatschef i DSRF.
Foruden de lokale initiativer vil der i 2022 blive afviklet fire nationale events, hvor blandt andre virksomheden Copenhagen Cartel er med som samarbejdspartner.
Founder og CEO af virksomheden Copenhagen Cartel, Katrine Lee Larsen er begejstret for partnerskabet.
”Hos Copenhagen Cartel er vores mission at bidrage til at rense havene fra plastik. Det gør vi både gennem vores produktudvikling, men også ved at facilitere og planlægge community-drevet strandrensninger langs de danske kyster. Derfor er det også helt oplagt for os, at gå sammen med ligesindede samarbejdspartnere som DSRF, for netop at øge indsatsen og dermed også impacten”, siger hun.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Første bilproducent tilslutter sig SteelZero-initiativet
SteelZero er et initiativ taget af Climate Group og ResponsibleSteel, som Volvo Cars nu tilslutter sig som den første bilproducent. Det er ikke Volvos første skridt i udviklingen af udvikle fossilfri stål, men initiativet skal sætte ekstra skub på arbejdet.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Medarbejder

CO2-reduktion forudsætter tusindvis af nye medarbejdere i industrien
En analyse fra Industriens Uddannelser viser, at der kommer massiv merefterspørgsel på faglærte og ufaglærte medarbejdere i industrien i takt med, at investeringer i grøn omstilling rulles ud.