01.02.2023  |  Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal give unge en stemme i biodiversitetskrisen

Med en millionbevilling fra Tuborgfondet vil Danmarks Naturfredningsforening skabe et nyt fællesskab for unge, der ønsker at bremse naturens tilbagegang. Projektet skal understøtte de unges naturdannelse, handlekraft og demokratiske indflydelse på biodiversitetskrisen.

Selvom det efterhånden er almindeligt anerkendt, at biodiversitetskrisen er mindst lige så alvorlig som klimakrisen, har den endnu ikke mødt samme grad af folkelig mobilisering – heller ikke blandt unge.

Det vil Danmarks Naturfredningsforening nu lave om på med støtte fra Tuborgfondet, der netop har bevilliget 4,9 millioner kroner over tre år til et nyt projekt, der skal engagere unge i biodiversitetskrisen.

Læs også: Nye, grønne regnemodeller skal mindske klima og biodiversitetsskader

Med projektet vil Danmarks Naturfredningsforening skabe et fællesskab for unge mellem 18 og 30 år og tilbyde dem viden, kompetencer og en platform til at opnå politisk indflydelse på natur- og biodiversitetsområdet og til at handle praktisk på krisen.

”Vi står midt i en biodiversitetskrise og mister arter i et hurtigere tempo end nogensinde før. Det er derfor utroligt vigtigt, at vi får samlet og understøttet de mange unge, der brænder for at vende udviklingen og gøre en konkret forskel for naturen og biodiversiteten. Med bevillingen fra Tuborgfondet kan vi nu komme i gang med den opgave, og det glæder vi os utroligt meget til,” siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Udgangspunkt for en ny bevægelse
I første omgang skal der opbygges et fællesskab med en kerne af unge frivillige. Gennem et særligt læringsforløb vil de blive klædt på til at engagere sig praktisk og demokratisk i biodiversitetskrisen.

Forløbet tæller blandt andet kurser og aktiviteter, der skal styrke deres naturfaglige viden og kendskab til naturen. Samtidig skal kurser i kommunikation, kampagnearbejde og politisk interessevaretagelse skærpe deres politiske handlekraft og gøre dem i stand til at påvirke naturpolitikken både lokalt og nationalt.

Med tiden skal de unge selv drive og videreudvikle projektet, stable aktiviteter på benene og ikke mindst mobilisere endnu flere unge.

Læs også: Ny global biodiversitetsaftale kræver mere af virksomheder

”Unge har en enormt vigtig stemme, når det kommer til klimaet, og det er imponerende at se, hvordan de i stærke fællesskaber er lykkedes med at præge den politiske dagsorden og skubbe på for konkret klimahandling. Men vi må ikke glemme, at vi også står midt i en alvorlig biodiversitetskrise, og vi ønsker derfor at give de unge de bedst mulige forudsætninger for også gøre en forskel for naturen og biodiversiteten. Vi drømmer om, at projektet på sigt kan sætte gang i en ny bevægelse for biodiversitet og give de unge en uomgængelig stemme i naturdebatten,” siger Maria Reumert Gjerding.

Projektet forventes at blive skudt i gang til sommer. Foruden bevillingen fra Tuborgfondet finansieres projektet med 3,3 millioner kroner fra Danmarks Naturfredningsforening.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere