06.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Nyt samarbejde med WWF skal hjælpe Letz Sushi til at blive 100 procent grøn

I går kunne Letz Sushi annoncere et nyt samarbejde med WWF Verdensnaturfonden. Her skal organisationen hjælpe sushi-kæden med at servere 100 procent bæredygtig sushi i alle kædens butikker.

Når du skal ud at spise sushi, kan det være svært at finde ud af, om laksen i din maki-rulle eller tunen på din nigiri er truet eller opdrættet på en miljøvenlig måde. 90 procent af verdens fiskebestande er nemlig overfiskede, fuldt udnyttede eller tæt på grænsen til kollaps.

Læs også: Carlsberg og WWF går sammen i kampen for rent drikkevand

Det dilemma slipper mange danske sushi-spisere imidlertid snart for. Med hjælp fra WWF Verdensnaturfonden vil den danske sushi-kæde Letz Sushi nemlig sørge for, at al den sushi, der serveres på kædens 17 restauranter og sælges i supermarkeder, er 100 procent bæredygtigt.

Sammen har de sat et mål om at kæden inden september 2020 udelukkende vil bruge bæredygtige og miljøvenlige fisk og skaldyr samt bæredygtigt produceret ris.

MSC og ASC-certificeringer inden 2019
Derudover er ambitionen, at alle Letz Sushis restauranter bliver certificeret af MSC (Marine Stewardship Council) og ASC (Aquaculture Stewardship Council) senest næste år.

Det vil betyde, at uafhængige revisorer fremover løbende vil tjekke, at de certificerede produkter på restauranterne holdes adskilt og kan spores fra tallerken og tilbage til de fiskerier og opdrætsanlæg, hvorfra fisken kommer:

”Vi arbejder hele tiden på at øge vores ansvarstagen og har længe været på udkig efter en seriøs samarbejdspartner til at styrke os i dette arbejde, da fiskeindustrien og de mange forskellige certificeringsordninger er svære at navigere i. Vi er derfor stolte over, at vi nu kan annoncere samarbejdet med WWF Verdensnaturfonden”, siger Anders Barsøe, der er direktør i Letz Sushi.

Læs også: Lego udvider partnerskab med WWF

Også hos WWF Verdensnaturfonden er man glade for det nye samarbejde:

”Sushi er blevet allemandseje, og branchen er dermed med til at presse verdens fiskebestande. Derfor er det glædeligt, at en så stor spiller som Letz Sushi vil være med til at skubbe sushi-branchen i Danmark i en grønnere retning. Med partnerskabet hjælper vi både klodens havnatur og sushi-elskere som mig selv. For jeg tror, de færreste har lyst til at spise truede dyr rullet i ris”, siger generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere