28.08.2020 | Samfund
Nyt studie sætter fokus på konsekvenser af covid-19 for kvinder i den etiopiske beklædningsindustri
Indhold fra partner Hvad er dette?
Ansatte i produktion af færdige tekstilprodukter repræsenterer en af de mest udsatte grupper på Etiopiens formelle arbejdsmarked. Ny undersøgelse har spurgt arbejderne til, hvordan covid-krisen har påvirket dem.
De foreløbige konklusioner i et nyt studie af den etiopiske beklædningsindustri viser, at 56 procent af de kvindelige arbejdere stadig har arbejde og knap halvdelen har samme timetal. 24 procent er på betalt orlov og kun 2 procent er blevet fyrede.
Af de 20 procent, som enten er på ubetalt orlov, har forladt fabrikken eller er blevet fyrede, har stort set alle dog store udfordringer med at finde nyt arbejde, og mange er bekymrede for at have råd til mad.
Studiet, som er udført af NGO’en IPA (Innovations for Poverty Action) og hold forskere, er i sin afsluttende fase og har fulgt knap 5000 tekstilarbejdere over seks måneder.
Ansatte i tekstilindustrien blandt de mest sårbare
Netop ansatte i produktion af færdige tekstilprodukter repræsenterer en af de mest udsatte grupper på Etiopiens formelle arbejdsmarked. De er ofte unge, uuddannede kvinder fra landdistrikterne, med ingen eller kun meget lidt arbejdserfaring. På baggrund af telefoninterviews hver anden uge, har forskerne derfor spurgt arbejderne til, hvordan covid-krisen har påvirket deres arbejdsvilkår, tiltro til regeringens håndtering af krisen, fysisk og mental sundhed, og tanker om at tage tilbage til deres landsbyer.
Dataene er stadig under bearbejdning, men man kan læse mere om undersøgelsen og de foreløbige resultater her
Fokus på hele værdikæden
Dansk Initiativ for Etisk Handel er partner i et treårigt projekt, som sætter fokus på netop arbejdsforhold i den spirende etiopiske tekstilindustri. Under overskriften Bottom UP! er formålet at bidrage til at styrke ansvarlig bomuld- og tekstilproduktion i Etiopien med fokus på hele værdikæden lige fra den etiopiske bomuldsmark til den europæiske forbruger. Læs mere om projektet her.
I den forbindelse satte vi i marts fokus på de store problemer kvinderne i tekstilindustrien kæmper med. Læs artiklen her.
Klima, miljø og energi

Stærk bestyrelse til den danske platform for etisk handel
Medlemmerne i Dansk Initiativ for Etisk Handel har valgt en ny stærk bestyrelse på generalforsamlingen den 4. maj 2022.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Fødevareministeren sætter fokus på skov og ansvarlig handel med palmeolie
Fødevareminister Rasmus Prehn besøger Dansk Initiativ for Etisk Handel, hvor den Danske Alliance for Ansvarlig Palmeolie var samlet for at finde konkrete løsninger til, hvordan omstillingen til import af ansvarlig palmeolie kan accelereres.
Indhold fra partner
Supply chain

Etisk handel er kommet for at blive - få hjælp til komme i gang
Kriser, nye lovkrav fra EU - og stigende forventninger til samfundsansvar medfører, at flere virksomheder efterspørger konkret hjælp til at drive ansvarlig forretning.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Samarbejde er nøglen til Verdensmålene – derfor hepper vi på nr. 17
I år fylder Verdensmålene 6 år. Udfordringerne, vi står over for, er stadig store, og oven på en global pandemi er det blevet endnu tydeligere, at ingen kan sikre bæredygtig udvikling alene.
Indhold fra partner
Supply chain

Spørg ikke, hvad din leverandør kan gøre for dig
Bæredygtighed er i stigende grad på mode, men der er stor forskel på, hvad man lægger i bæredygtighed i mode- og tekstilbranchen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Ny vejledning om respekt for menneskerettigheder i fødevareklyngen
Landbrug & Fødevarer, Dansk Initiativ for Etisk Handel og Arla lancerer i dag en ny praksisnær hjemmeside om, hvordan virksomheder kan efterleve de internationale standarder om menneskerettigheder og leve op til kundernes forventninger.
Indhold fra partner