28.08.2020 | Samfund
Nyt studie sætter fokus på konsekvenser af covid-19 for kvinder i den etiopiske beklædningsindustri
Indhold fra partner Hvad er dette?
Ansatte i produktion af færdige tekstilprodukter repræsenterer en af de mest udsatte grupper på Etiopiens formelle arbejdsmarked. Ny undersøgelse har spurgt arbejderne til, hvordan covid-krisen har påvirket dem.
De foreløbige konklusioner i et nyt studie af den etiopiske beklædningsindustri viser, at 56 procent af de kvindelige arbejdere stadig har arbejde og knap halvdelen har samme timetal. 24 procent er på betalt orlov og kun 2 procent er blevet fyrede.
Af de 20 procent, som enten er på ubetalt orlov, har forladt fabrikken eller er blevet fyrede, har stort set alle dog store udfordringer med at finde nyt arbejde, og mange er bekymrede for at have råd til mad.
Studiet, som er udført af NGO’en IPA (Innovations for Poverty Action) og hold forskere, er i sin afsluttende fase og har fulgt knap 5000 tekstilarbejdere over seks måneder.
Ansatte i tekstilindustrien blandt de mest sårbare
Netop ansatte i produktion af færdige tekstilprodukter repræsenterer en af de mest udsatte grupper på Etiopiens formelle arbejdsmarked. De er ofte unge, uuddannede kvinder fra landdistrikterne, med ingen eller kun meget lidt arbejdserfaring. På baggrund af telefoninterviews hver anden uge, har forskerne derfor spurgt arbejderne til, hvordan covid-krisen har påvirket deres arbejdsvilkår, tiltro til regeringens håndtering af krisen, fysisk og mental sundhed, og tanker om at tage tilbage til deres landsbyer.
Dataene er stadig under bearbejdning, men man kan læse mere om undersøgelsen og de foreløbige resultater her
Fokus på hele værdikæden
Dansk Initiativ for Etisk Handel er partner i et treårigt projekt, som sætter fokus på netop arbejdsforhold i den spirende etiopiske tekstilindustri. Under overskriften Bottom UP! er formålet at bidrage til at styrke ansvarlig bomuld- og tekstilproduktion i Etiopien med fokus på hele værdikæden lige fra den etiopiske bomuldsmark til den europæiske forbruger. Læs mere om projektet her.
I den forbindelse satte vi i marts fokus på de store problemer kvinderne i tekstilindustrien kæmper med. Læs artiklen her.
Klima, miljø og energi

Ny dansk alliance arbejder for at sikre kaffens fremtid
I 2045 risikerer du at mangle din sædvanlige morgenkaffe. Det kan blive realiteterne, hvis de nuværende vilkår i kaffesektoren fortsætter. Derfor vil en ny dansk alliance for ansvarlig kaffe hos Etisk Handel Danmark arbejde for at sikre en mere bæredygtig kaffe og forbedre livet for de mennesker, der dyrker vores kaffe.
Indhold fra partner
Supply chain

Sådan styrker du dit arbejde med samfundsansvar i værdikæden
Etisk Handel Danmark har udgivet en guide, hvor de har samlet gode råd ti arbejdet med ansvar i værdikæden. Få et sneak peak her.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Verdens Bedste Indkøber 2022 – stem på de nominerede nu!
Nu kan du stemme på de tre finalister til prisen Verdens Bedste Indkøber 2022. De har alle gjort en særlig indsats for at bidrage til ét eller flere af verdensmålene gennem deres indkøb og et tæt samarbejde med leverandører.
Indhold fra partner
Supply chain

Ansvarlig virksomhedsadfærd er snart en hygiejnefaktor
Kriser, nye lovkrav fra EU - og stigende forventninger til samfundsansvar medfører, at flere virksomheder efterspørger konkret hjælp til at drive ansvarlig forretning.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Tøj koster mere end penge
Vi danskere elsker at købe tøj. Faktisk køber vi i gennemsnittet tre gange mere tøj end resten af verden. Men vores forbrug har en pris, og vi skal undgå, at det er klimaet, miljøet og tekstilarbejderne, der betaler regningen. Derfor sætter Etisk Handel Danmark fokus på at fremme et mere ansvarligt forbrug og produktion af tøj.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Dansk Initiativ for Etisk Handel skifter navn
Etisk Handel Danmark – det er fremover navnet på den samlende platform for virksomheder og organisationer, der arbejder for ansvarlig og bæredygtig handel. Med navneskiftet følger også en ny visuel identitet og ny hjemmeside.
Indhold fra partner