13.11.2020  |  Strategi & ledelse

Ocean Stewardship Fund åbner for 2021 ansøgningsrunde

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vi inviterer hermed fiskerier, forskere, NGO’er, PhD-studerende m.fl. til at søge om tilskud from vores Ocean Stewardship Fund(OSF) – en fond dedikeret til at støtte og udvikle best practise indenfor bæredygtigt fiskeri. Fonden, som nu er i sit andet driftsår, er primært finansieret gennem støtte fra de royalties, der er optjent ved salg af produkter med MSC-mærket (den “blå fisk”). 

Vi forventer at det vil være £1 million til rådighed fra Ocean Stewardship Fund i 2021-runden. Disse midler vil blive uddelt som tilskud i størrelsesordenen £5,000 til £50,000 indenfor 5 forskellige spor under Ocean Stewardship Fonden.

For sporet ”Videnskab & Forskning” vil der i 2021 være to særlige prioriteter, nemlig fiskeriernes ’harvest strategy’ med henblik på at sikre en effektiv forvaltning af bestande samt forbedringer i fiskerier med agn. Fremskridt på begge disse områder vil kunne gøre en konkret forskel for udbredelsen af bæredygtig fiskeripraksis.

For ’Innovationsporet’ vil prioriteten være fiskeriobservatører. Mange fiskerier er afhængige af observatører til at indsamle dokumentation, der er nødvendig for at sikre en bæredygtig fiskeriforvaltning. Observatørerne udsættes imidlertid ofte for en række risici, og MSC har derfor på forhånd afsat £100 000 til forskning i, hvordan man kan forbedre deres sikkerhed på.

Der ydes også tilskud til små-skala fiskeri og til fiskeri i udviklingslandene, som ikke umiddelbart er klar til at opnå certificering, samt til eksisterende certificerede fiskerier, der har været underlagt bæredygtighedsforpligtelser igennem en længere årrække.

Administrerende direktør for MSC, Rupert Howes siger:

"Vi har set utrolige fremskridt inden for bæredygtigt fiskeri, men der skal gøres mere, og det skal gøres nu for at sikre, at vores have forbliver produktive og modstandsdygtige over for det stigende pres og de krav, der stilles til dem. Uret tikker, og vi er ikke på vej til at nå FN's mål 14 for bæredygtig udvikling, der sigter på at bevare og beskytte havene og de marine ressourcer inden 2030.”

"MSC ønsker at bruge sin Oceans Stewardship Fund til at bidrage til fremskyndelsen af denne hårdt tiltrængte overgang ved at finansiere og støtte forskning og projekter, der tackler de udfordringer, som den globale fiskeindustri står over for. Vi erkender, at de handlinger, vi alle foretager, kollektivt vil gøre en forskel og kan bidrage til at beskytte vores have for fremtidige generationer."

Sidste år tildelte Ocean Stewardship Fund £ 650.000 til 15 projekter og fiskerier, herunder projekter, der skal afhjælpe problemer med tabte fiskeredskaber og forskning i, hvordan man kan minimere påvirkningerne på truede eller beskyttede arter. Flere af projekterne gennemføres i tæt samarbejde med fiskerier i Danmark og Grønland.

For at få flere oplysninger om de tilskud, der er til rådighed for 2021 og fristerne for ansøgning, gå til www.msc.org/oceanstewardshipfund

Mere fra Marine Stewardship Council (MSC)

Marine Stewardship Council (MSC)

https://www.msc.org/dk

Marine Stewardship Council (MSC) er en international non-profit organisation, der blev grundlagt i 1997 for at fremme og udbrede bæredygtigt fiskeri Vi støtter og belønner initiativer, der kan beskytte havene og deres vilde fiskebestande. Vi ønsker nemlig, at de kommende generationer også får gavn af verdenshave, som er fulde af liv. Vores vision er sun…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere