15.10.2019  |  Medarbejder

Case: Odder har fået 21 flygtninge i job på rekordtid

Indhold fra partner Hvad er dette?

Odder Kommune har knækket koden til at få flygtninge i arbejde. I samarbejde med Arriva har 21 syriske flygtninge nu fået arbejde som buschauffører.

I alt har Arriva I Odder 55 ansatte, så de 21 syrere udgør altså en betragtelig del af medarbejderne. Nøglen til successen i Odder ligger i jobcentrets metode. Her har man nemlig kigget på, hvilke brancher der mangler arbejdskraft og så efterfølgende tilbudt flygtningene uddannelser, der gør dem klar til at varetage netop de ledige jobs, skriver Tv2 Østjylland.

"Jeg tror, der kommer mange på mit kontor og tænker ”Åh nej endnu en praktik.”

Det er meget mere motiverende, hvis vi kan lave et forløb, som næsten giver jobgaranti, hvis man følger det," siger Carsten Kjærgaard, der er jobkonsulent i Odder Kommune. Og det er netop, hvad der er sket med de 21 syriske buschauffører fra Odder Kommune. De fulgte et forløb med tre måneders danskkursus, efterfulgt af tre måneders uddannelse til buschauffør. I dag har 20 af dem arbejde som buschauffører.

Læs mere: TV2 Østjylland

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere