Odense Renovation
Odense Renovation tager sig af alle typer affaldshåndtering for Odenses borgere. Nogle typer affald kommer vi og henter på borgernes bopæl. Andre typer affald kommer ind via de otte genbrugsstationer.
Hos Odense Renovation lægger vi stor vægt på effektivitet og ressourcebevidsthed. Vores knap 200 medarbejdere søger konstant at udvikle serviceniveauet og en moderne og miljørigtig håndtering af affald.
Skraldemanden og personalet på genbrugsstationen er den synlige del af virksomheden, som dog også rummer en hel del andre funktioner. En række medabejdere sørger bl.a. for information til borgerne, rapportering til kommunen og miljøministeriet, udvikling af projekter og metoder til behandling af affald, plan- og skemalægning af vagt og kørsel og meget mere. Fælles for alle er, at de er med til at sikre et højt serviceniveau ud fra en miljøbevidst tankegang.
zirkel - et cirkulært genbrugsunivers
I 2020 åbnede zirkel, et genbrugsunivers, som rummer en genbrugsbutik, et fælleslager for humanitære organisationer, hvor de kan hente ting til egne butikker, sorteringsaktivitet, hvor vi hjælper med jobafprøvning m.m., og et iværksætterområde, hvor iværksættere, der arbejder med genbrug og upcycling, kan benytte sig af stedets faciliteter og kompetencer.
Odense Nord Miljøcenter
Odense Renovation driver også Odense Nord Miljøcenter. Her behandles og deponeres affald ikke kun fra Odense Kommune, men fra flere steder i Danmark. Centret er et af Europas største og mest moderne behandlingscentre for affald.
Miljøcentret ligger ud til Odense Fjord, ca. 8 km fra Odense centrum. Placeringen er ideel på grund af de geologiske forhold, der giver en naturlig barriere mod forurening af grundvandet. Også med hensyn til infrastrukturen og eventuelle gener for det omkringliggende miljø er beliggenheden særdeles egnet til de aktiviteter, der foregår på et moderne affaldsbehandlingsanlæg.
Miljøcentret har et samlet areal på ca. 110 ha svarende til 110 fodboldbaner. Det forventes, at Miljøcentret kan rumme 10 mio. m3 affald. Odense Renovations mange genbrugsordninger, forbrændingsanlægget på Fynsværket samt lovgivningens løbende stramninger omkring mindsket produktion og øget genanvendelse af affald er med til at forlænge Miljøcentrets levetid. Centret forventes at kunne modtage affald indtil omkring år 2100.
Stige Ø
Odense Renovation udvinder også gas fra Stige Ø, der var byens losseplads fra 1967 til 1995. Siden 2007 er øen blevet brugt som rekreativt område, hvorfra man kan nyde den fantastiske udsigt. Gassen, som det nedgravede affald danner, pumpes op og omdannes til el og varme.
Afbrænding af gassen fra det organiske materiale på lossepladsen forsyner cirka 3.000 husstande med el og godt 900 husstande med varme om året.
Kontaktpersoner
Dorthe Lind
CSR-konsulent
Seneste nyt
16.08.2022Odense Renovation
Sponseret
Leg dig til grøn viden til årets Blomsterfestival
Byg et insekthotel i genbrugsmaterialer, eller lær mere om vand, varme og affald, når de tre forsyningsselskaber, Fjernvarme Fyn, VandCenter Syd og Odense Renovation, inviterer indenfor i Miljøteltet til årets Blomsterfestival.
10.05.2021Odense Renovation
Sponseret
Odense Renovations CSR-rapport nr. 11 er nu på gaden
Danmarks flotteste genbrugsunivers - Cirkulært projekt med EU-midler til samarbejde med grønt iværksætteri vinder verdensmålspris - genanvendelse af flamingo - er nogle af de mange historier, Odense Renovations CSR-rapport 2020 går i dybden med.
Temaer som virksomheden deltager i
Relevante filer
Artikler virksomheden er nævnt i
Udgiver
Copyright 2023