03.11.2022  |  Klima, miljø og energi

Genbrug og genanvendelse af valgplakater

Indhold fra partner Hvad er dette?

Når valgplakaterne i de kommende dage tages ned fra byens lygtepæle, kan de sendes til genanvendelse på genbrugsstationerne i Odense Kommune.

Midlertidige containere til valgplakater
Langt de fleste valgplakater er i dag lavet af det, der hedder 'kanalplast'. For at pladerne fra årets valgkamp kan genanvendes, har Odense Renovation opsat midlertidige containere på alle byens genbrugsstationer. På den måde kan plasten fra valgplakaterne sendes til genanvendelse og blive brugt i nye plastprodukter.

Snore og plastikstrips brugt til ophængning af valgplakaterne skal frasorteres, inden plakaterne afleveres i containeren. Plastikstrips afleveres separat i containeren til hård plast.

Det vil være muligt at aflevere valgplakaterne alle 8 genbrugsstationer i Odense, indtil fristen for nedtagning af valgplakater er overstået. Flere andre kommuner har lignende ordning - og der er i år udviklet et nationalt piktogram for valgplakater gennem brancheforeningen Dansk Affaldsforening. 

Genbrug valgplakaterne til næste valg
De midlertidige containere skal altså hjælpe med oprydningsarbejdet efter valget og forhåbentlig være med til at øge genanvendelsen af materialerne. Det allerbedste er selvfølgelig, hvis pladerne bliver genbrugt i deres nuværende form.

Derfor opfordrer Odense Renovation til, at du gemmer og genbruger valgplakaterne, hvis du som kandidat allerede nu ved, at du genopstiller ved ét af de kommende valg. Genanvendelse er nemlig godt, men direkte genbrug er faktisk det bedste, vi kan gøre for at mindske påvirkningen af vores klima og miljø.

Mere fra Odense Renovation

Odense Renovation

https://www.odenserenovation.dk/

Odense Renovation tager sig af alle typer affaldshåndtering for Odenses borgere. Nogle typer affald kommer vi og henter på borgernes bopæl. Andre typer affald kommer ind via de otte genbrugsstationer. Hos Odense Renovation lægger vi stor vægt på effektivitet og ressourcebevidsthed. Vores knap 200 medarbejdere søger konstant at udvik…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere