28.03.2023  |  Klima, miljø og energi

OKNygaard: Bæredygtighed fylder for lidt i de danske udbud

Indhold fra partner Hvad er dette?

Flere udbud har fokus på miljø og sociale forhold. OKNygaard byder det øgede fokus velkommen og opfordrer flere offentlige og private virksomheder til at prioritere bæredygtighed i deres evalueringer, hvor pris ofte bliver den mest afgørende faktor.

Hensyn til miljøet og socialt ansvar er ved at finde indpas i udbud fra offentlige virksomheder. Derfor bliver krav om bl.a. CO2-regnskab, brug af eldrevet materiel eller HVO-diesel samt socialt ansvar for hele leverandørkæden mere udbredt. Det genkender anlægsgartnervirksomheden OKNygaard, der er en del af idverde-koncernen. Det er en tendens, som de gerne ser mere udbredt, fortæller adm. direktør i OKNygaard, Ole Kjærgaard:

”Hvis vi som samfund skal afhjælpe den natur- og klimakrise, vi står over for, og vi som virksomheder skal tage ansvar for vores ’impact’ hele vejen ned gennem leverandørkæden, bliver vi nødt til at sætte skub i den bæredygtige udvikling. Udbuddene er et godt sted at starte,” siger Ole Kjærgaard og fortsætter:

”Det er positivt, at flere inkluderer bæredygtighed, herunder naturhensyn, i deres udbudsproces, for det kan gøre en stor forskel for vores miljø og samfund. Vi håber, at endnu flere vil være med, og at flere prioriterer bæredygtighed, så det ikke bliver prisen, der i sidste ende afgør andelen af natur- og klimahensyn, for så rykker vi ikke langt nok”.

Bæredygtighedscertificering sætter retningen
Hos OKNygaard har de sat bæredygtighed i højsædet. Anlægsgartnervirksomheden opnåede i efteråret 2022 bæredygtighedscertificeringen B Corp som den første anlægsgartnervirksomhed i hele EU. En B Corp-certificering er dokumentation på høje standarder inden for både miljø og socialt ansvar.  

”Hvis vi som virksomhed ønsker mere fokus på bæredygtighed, så må vi selv tage ansvar, gå forrest og gøre en indsats for at inspirere andre”, siger Ole Kjærgaard og fortsætter:

”Vi gør vores ypperste for at udvikle os og skabe innovative metoder til f.eks. at øge biodiversitet og CO2-binding hos vores kunder, ligesom vi optimerer egne aktiviteter, så de udleder mindre CO2. Vi ser også løbende på sociale forhold som arbejdsmiljø og trivsel i vores egen organisation, ligesom vi evaluerer vores leverandører på en lang række parametre”, afslutter Ole Kjærgaard, adm. direktør hos OKNygaard.

Bæredygtighedsstrategien sikrer implementering
OKNygaard har vedtaget en bæredygtighedsstrategi, som indeholder 10 mål, der sikrer, at bæredygtighed gennemsyrer alle dele af organisationen og siver videre ud i samfundet. Det indebærer bl.a. CO2-reduktion, øget ressourceanvendelse, øget biodiversitet, høj medarbejdertrivsel, etablering af partnerskaber og at skærpe opmærksomheden på vigtige samfundsemner som klimaforandringer og natur- og biodiversitetskrisen.

Mere fra Idverde Danmark

Idverde Danmark

https://idverde.dk/

Hos idverde Danmark får du den fulde anlægs- og driftspakke - i jorden, på terræn, og på dæk og tag.idverde Danmark er moderselskab til Malmos Landskaber og OKNygaard. Vi er en del af idverde – som er Europas førende anlægsgartnergruppe.Vores vision er at skabe et grønnere og mere biodiverst Danmark, og sammen har vi ressourcerne til at tilbyde offentlige og private kunder over alt i Danmark…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere