01.02.2021  |  Kommunikation

Salling Group vil guide kunder til at købe mere klimavenligt

Tænketanken Concito har netop udgivet CO2-tal på 500 forskellige fødevarer, De oplysninger skal bruges i Bilka, Føtex og Netto. Og forhåbentligt flere andre.

I dag udkommer nye CO2 tal på 500 fødevarer fra den grønne tænketank Concito via hjemmesiden denstoreklimadatabase.dk.

Det skriver dr.dk.

Databasen er lavet med støtte fra Salling Group og det er Jannick Schmidt, direktør for firmaet 2.-0 LCA Consultants og lektor på Aalborg Universitet, der har leveret selve beregningerne.

Målet med databasen er især at landets kantiner, restauranter og supermarkeder vil bruge databasen til at guide deres kunder til at købe mere klimavenlige fødevarer.

Det har man tænkt sig at gøre i Salling Group (Bilka, Føtex og Netto), hvor man fremover vil gøre kunderne mere opmærksomme på de klimavenlige produkter.

Særligt iøjnefaldende er tallene på oksekød og i høj grad oksemørbrad, som er beregnet til at udlede 152 kilo CO2 per kilo kød.

Læs også: En mere plantebaseret kost vil være nødvendig for at nå Parisaftalen, mener professor

Halvdelen af Danmarks areal bliver i dag brugt til at dyrke foder til husdyr, der senere skal tjene som fødekilde til mennesker. Man har i denne databasen medregnet den CO2-udledning, der følger med, når skov og andre naturområder bliver lavet om til landbrug. Deraf de markant forhøjede tal.

”Hvis vi skal udvide det globale landbrugsareal, så betyder det skovrydning. Men vi skal gerne have mere skov, så der er en konflikt mellem fødevareproduktion og beskyttelse af skov, som betyder meget klimamæssigt”, siger Michael Minter, der er programleder for fødevarer i Concito.

En gennemsnitsdansker spiser i dag et kilo kød om ugen. Skal vi følge de nye kost- og klimaråd, som Fødevareministeriet for nyligt præsenterede, skal tallet ned på 350 gram kød om ugen.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere