06.05.2020  |  Klima, miljø og energi

Oliegigant vil være CO2-neutral inden 2050

Som støtte i EU’s klima-ambitioner, vil Total forpligte sig til at blive netto CO2-neutral i alle sine forretninger inden 2050. Ambitionen skal blandt andet tilvejebringes gennem højnet fokus på grønne energiløsninger.

Den franske oliekoncern Total har netop annonceret en plan for netto nul-udledning inden 2050 - en strategi der skal ske gennem et samarbejde med institutionelle investorer i investorinitiativet Climate 100+. 

Læs også: MP Pension ekskluderer verdens ti største olieselskaber

“Da EU har en målsætning om netto nuludledning i 2050, og derved viser vejen for andre regioner til at blive kulstofneutrale over tid, tager Total også denne forpligtelse ved at gøre alle sine forretninger i Europa CO2-neutrale. Sammen med andre virksomheder vil Total arbejde mod muliggørelsen af en dekarbonisering af energiforbruget”, siger Patrick Pouyanné, bestyrelsesformand i Total.

Ambitionen understøttes ydermere at oliegigantens strategi om at udvikle forretningen med brede energi-tilbud, herunder olie og gas, kulstofsfattig elektricitet samt CO2-neutrale løsninger, som en integreret del af virksomheden.

Totals skridt mod en netto CO2-fri forretning

  • Netto nuludledning på tværs af internationale forretninger i 2050 eller før (Scope 1 og 2)
  • Netto nuludledning på tværs af produktionen og energi-produkterne, der bruges af kunder i EU + Norge og Storbritannien i 2050 eller før (Scope 1, 2 og 3)
  • 60 procents reduktion eller mere i den gennemsnitlige udledningsintensitet fra fossile brændstoffer i 2050 (mindre end 27,5 gCO2/MJ), med delmål på 15 procent i 2030 og 35 procent i 2040 (Scope 1, 2 og 3)

Strategien har været implementeret siden 2015, hvor Total har reduceret sin udledning i scope 3 med 6 procent.

Læs også: Pressede olieselskaber investerer i at trække CO2 ud af luften

“Energimarkeder ændrer sig, drevet af klimaforandringerne samt teknologiske og samfundsmæssige forventninger. Total forpligter sig til at hjælpe med at løse den dualistiske udfordring i at tilbyde mere energi med mindre udledning. Vi er fast besluttet på at fremme energiomstillingen og samtidig øge værdien for vores aktionærer. Bestyrelsen mener, at Totals globale plan, strategi og tiltag vil skabe en vej, der er i overensstemmelse med målene i Paris-aftalen”, siger Patrick Pouyanné.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere