11.05.2023  |  Klima, miljø og energi

På ti år har samarbejde skabt grobund for 122 Folkeskove

Den århusianske skovrejsnings-NGO Growing Trees Network har ti-års jubilæum med Folkeskove i Danmark og nu også skovprojekter i Sydamerika og Afrika. Indsatsen har i Danmark alene betydet plantning af flere millioner træer på arealer til Folkeskove.

I maj 2013 stiftede Lars Heiselberg Vang Jensen og Kim Nielsen NGO’en Growing Trees Network med en ambition om at få plantet en million træer i løbet af tre år i Danmark. Og med den øgede opmærksomhed på klima, miljø og biodiversitet er der fart på. Den første Folkeskov blev plantet og indviet 13. maj 2013 ved Beder-Malling, og her ti år senere er det blevet til 122 Folkeskove i alle egne af Danmark med cirka 3,2 millioner træer. Det er et areal på cirka 1000 hektar.

Stifterne er glade for, at deres oprindelige ønske om, at folk og virksomheder i Danmark ville støtte de nye Folkeskove og løfte i flok, er gået i opfyldelse.

Læs også: Fastfoodkæde planter over 20.000 træer i Skanderborg

”Det har I nu flot gjort i 10 år,” siger Lars Heiselberg Vang Jensen og Kim Nielsen.

”Vi ved som samfund, at udfordringer med rent drikkevand, biodiversitet og klima kalder på, at vi i hele verden får rejst ny skov til glæde for lokalbefolkningen, biodiversiteten og os som verdenssamfund.”

Løst anslået støvsuger skovene 12.000 tons CO2 i gennemsnit pr. år fra atmosfæren set over 100 år, og dette tal er hastigt stigende i takt med at der plantes flere Folkeskove. Resten af året er der planlagt yderligere 15 Folkeskove.

Læs også: Miljøorganisation: Folkeskove skal fortsat være en vigtig klimaløsning

Konceptet i Growing Trees Network hviler på samarbejde. Virksomheder, fonde og private donerer træer, mens Growing Trees Network finder egnede arealer til nye Folkeskove i samarbejde med vandværker, kommuner, Naturstyrelsen, skoler, kirker og private lodsejere. Indvielserne fejres altid med taler, sang og håndplantning af træer, som er med til at give borgerne ejerskab.

Også i Sydamerika og i Afrika har Growing Trees Network projekter i samarbejde med lokale aktører. Her er skovene desuden med til at forbedre lokalbefolkningens økonomi og levevilkår.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere