06.12.2018  |  Samfund

Patagonia giver over 65 millioner kroner til græsrodsorganisationer

Tøjselskabet Patagonia investerer deres gevinst fra Trumps skattelettelser, som svarer til 65,8 millioner kroner, i planeten ved at give pengene til græsrodsorganisationer. Samtidig kritiserer selskabets CEO den amerikanske regerings beslutning om, at give skattelettelser overhovedet.

Patagonia, der designer friluftstøj og -udstyr, giver 65,8 millioner kroner til græsrodsorganisationer. Det er penge, selskabet har fået tilbage i skat. Det skriver fastcompany.com.

Læs også: Nyt dansk forum for havplast officielt lanceret

”På grund af sidste års uansvarlige skattelettelser vil Patagonia skulle betale mindre i skat i år. Vi svarer igen ved at sende over 65 millioner kroner tilbage til naturen, fordi vores hjem har mere brug for dem, end vi har”, skriver Patagonias CEO, Rose Marcario, på LinkedIn.

Det er ikke første gang, at tøjselskabet Patagonia udmelder kritiske holdninger til den amerikanske regering. Og Rose Marcario ser de ekstra kroner, virksomhederne har fået ved skattelettelser, som "beskidte penge".

”Skat beskytter det mest sårbare i vores samfund nemlig vores offentlige natur og andre livsgivende ressourcer. På trods af dette igangsatte Trump-administrationen skattelettelser for virksomheder på bekostning af vores planet”, skriver Rose Marcario.

Rose Marcario citerede den amerikanske regerings nyligt udgivne klimarapport, for de konsekvenser klimaforandringerne vil have, og påpegede at det vil koste USA hundredvis af milliarder dollars.

Læs også: COP24 er i gang – der skal liv i Parisaftalen

”Mega-brande, opblomstringen af giftige alger, dødelige hedebølger og dødelige orkaner. Alt for mange har lidt under konsekvenserne af den globale opvarmning de seneste måneder, og det politiske svar har indtil videre været voldsomt utilstrækkeligt – og fornægtelsen er ren ondskab”, skriver hun.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere