Penge i CSR projekter
Danskerne griber gerne til lommerne for at støtte arbejdet for en bedre verden. Men jeg tror også, at rigtig mange er trætte af at kaste penge efter en ansigtsløs modtager på den anden side af jorden uden nogen fornemmelse for, om det gør en forskel, eller deres bidrag drukner i administration. Caspar Dich Dyssel er direktør og medstifter af Ecoeconomics A/S.
Danskerne griber gerne til lommerne for at støtte arbejdet for en bedre verden. Men jeg tror også, at rigtig mange er trætte af at kaste penge efter en ansigtsløs modtager på den anden side af jorden uden nogen fornemmelse for, om det gør en forskel, eller deres bidrag drukner i administration. Caspar Dich Dyssel er direktør og medstifter af Ecoeconomics A/S, der har som erklæret målsætning at gøre op med forestillingen om, at bæredygtighed, udviklingsarbejde, klima og andre begreber i samme boldgade, ikke er noget, man sparer eller tjener penge på. De mener tværtimod, at den bedste vej til at skabe forandringer på den lange bane er at skabe udviklingsprojekter, der også er en rigtig god forretning.
Teaktræer i Panama
På denne baggrund har Caspar og Ecoeconomics A/S forpagtet endnu et stykke land i Panama til et plantageprojekt. Og i tæt samarbejde med den lokale befolkning og myndighederne har de nu beplantet deres anden teaktræs-plantage og otte nye er på vej. En stor del af lokalbefolkningen er tvunget til at medvirke til rovdriften på regnskoven for at forsørge deres familier som skovarbejdere. Ved i stedet at engagere dem i bæredygtig plantage-drift bidrager vi både til det regionale udviklingsarbejde og bevarelsen af den tropiske regnskov, siger Caspar Dich Dyssel, men uden at pudse glorien. For det er bestemt også en motiverende faktor, at teaktræ er i meget høj kurs i bygge- og møbelindustrien, og det forventede afkast er en tidobling af investeringen på de 20 år, det tager, inden træerne er hugstmodne. Ja, det er en god forretning for os og vores investorer. Men det bliver de grønne gevinster jo ikke ringere af! Og vi mener faktisk, at det er sådanne projekter, der skal til, hvis der virkelig skal sættes skub i bæredygtige udviklingsprojekter verden over, siger Caspar Dich Dyssel.
Bæredygtighed i blodet
Caspar er selv vokset op med humanitært arbejde helt inde på livet. Og han har set, hvor mange midler der skal til for at skabe varige forbedringer, og hvor lang tid det tager. Jeg er sikker på, folk er mere motiverede til at bidrage til noget velgørende, hvis de selv bliver en del af projektet og på den måde kan se og mærke forandringerne hele vejen og som så oven i købet er en god forretning. Caspar, Ecoeconomics A/S og lokalbefolkningen har allerede etableret deres anden teaktræs-plantage i Panama. 90 procent af dette projekt udbydes lige nu til eksterne investorer. Vi kan ikke forandre verden alene. Men det er vores håb og overbevisning, at vi kan starte en bølge af bæredygtige udviklingsprojekter, hvor god samvittighed går hånd i hånd med fornuftig økonomisk tænkning, siger Caspar Dich Dyssel.