25.06.2019  |  Strategi & ledelse

Pensam vil ikke længere investere i oliegiganter

Pensam har ekskluderet 26 af verdens største olieselskaber – pensionskassen begrunder det med et ønske om at leve op til Parisaftalen samt reducere investeringsrisikoen ved selskaber, der ikke forventes at klare sig godt i den grønne omstilling.

Pensionskassen Pensam, der har over 400.000 kunder, har frasolgt investeringer for 130 millioner kroner fra 26 af verdens største oliegiganter. Det skriver Information.

Blandt de frasolgte selskaber er den kinesiske oliegigant Sinopec, Ruslands største olieproducent, Lukoil, norske Equinor og amerikanske selskaber som Marathon Oil, Apache og Hess.

Læs også: Pensionskasser ekskluderer CO2-intensive selskaber på grund af ny klimarisikoanalyse

Dermed kommer pensionskassen op på 100 selskaber, der er ekskluderet grundet miljøhensyn.

”Vi har tidligere fjernet en række selskaber inden for kul og tjæresand. Nu har vi fået mulighed for at måle på, hvordan vi egentlig kan få den største effekt ud af at sortere fra i den traditionelle olieindustri”, siger Torsten Fels, administrerende direktør i Pensam, til Information.

Temperaturstigning under to grader
Pensams beslutning bunder i en undersøgelse fra organisationen Carbon Tracker, der måler hvilke olie- og gasselskaber, der i fremtiden kommer til at overskride den mængde ressourcer, der kan blive hentet op af jorden, hvis temperaturen samtidig skal holdes under en stigning på to grader.

Undersøgelsen peger dermed på, hvilke selskaber der har den største risiko for at blive negativt påvirket af en bæredygtig økonomisk omstilling.

”For os handler det både om at tage ansvar i en utroligt vigtig omstilling. Men det handler også om en risikobetragtning, hvor vi skal sikre, at vi ikke ligger inde med nogle aktiver, der udvikler sig ugunstigt fremadrettet. Vi tror på, at de selskaber, der ikke formår at tage Parisaftalen og den grønne omstilling tilstrækkeligt seriøst, er en rigtig dårlig investering”, siger Torsten Fels til Information.

Læs også: Danske pensioner bidrager mest til Verdensmål for sundhed

Beslutningen om at frasælge de selskaber, der ligger langt fra at nå grønne omstillingsmål, møder ros fra Greenpeace.

- SDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere