31.01.2018  |  Klima, miljø og energi

Pensionslobby fraråder fælles regler om ESG-kriterier

Tre store lobbyorganisationer på pensionsområdet advarer EU om at fastsætte bæredygtighedskriterier for pensionsselskaberne. Selskaberne bør selv sætte rammerne, mener de.

Pensionsselskaberne bør tænke bæredygtigt, når de investerer opsparernes penge. Men det skal være op til selskaberne selv, hvordan det sker og ikke basere sig på regler fastsat af EU.

Sådan lyder det fra en trio af lobbyorganisationer på pensionsområdet, skriver IPE.

Den henholdsvis hollandske, tyske og fælleseuropæiske pensionslobby, PensionsEurope, er kommet på banen, efter EU har igangsat en konsultation angående institutionelle investorers og kapitalforvalters ansvar vedrørende bæredygtighed, skriver Finanswatch.

Læs også:  CSR i 2018 - det tror de på i udlandet

Hos den tyske lobbyorganisation Aba taler man kraftigt imod en EU-dækkende definition af specifikke ESG-kriterier (Environmental, Social, Governance).

”Det ultimative valg af kriterier i betydeligt omfang er influeret af individuelle værdier og moral,” påpeger Aba.

Derfor skal de enkelte pensionsselskaber selv sætte rammen for de bæredygtige investeringer. Hvis EU endelig vil sætte mål på området, så bør de være frivillige, lyder det fra det fra den tyske organisation.

Det er den fælleseuropæiske organisation, PensionsEurope, enig i.

"Der bør være plads til at pensionsselskaber kan prioritere og fokusere på specifikke bæredyghedsemner i deres investeringsbeslutninger," lyder det fra organisationen.

EU's tanker om de fælles ESG-kriterier følger af arbejdet i High Level Group on sustainable finance, skriver Finanswatch. Deres endelige anbefalinger blev frigivet 31. januar 2018, og kan findes her

- JJK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere