Penstable: Pension er meget mere end afkast og opsparing

Et pensionsprodukt handler om mere end afkast og service - det kan også bruges til at gøre en positiv forskel for verden, fortæller folkene bag fintech-virksomheden Penstable.

”Det er da et paradoks, at de pensionskasser, vi sparer op i til vores egen fremtid, er med til at erodere planeten med vores penge". siger Niels Fibæk Jensen, CEO i Penstable. Arkivfoto..

19.01.2018

CSR.dk

Skal der skabes radikale forandringer og omstilling til en mere bæredygtig fremtid, kræver det kapital – og skal FN’s Verdensmål indfries, er pensionsmilliarderne et godt sted at starte.

Sådan lyder tanken bag Niels Fibæk Jensen og Emil Stigsgaard Fuglsangs fintech-virksomhed Penstable, hvor de blandt andet har undersøgt markedsbehovet for en pensionsløsning, der gør det muligt at investere bæredygtigt.

Samtidig består screeningsmetodikken i både at ekskludere de virksomheder, der ved deres eksistens belaster planeten og mennesker, og at vælge de selskaber til, der aktivt gør en positiv forskel:

”Vi har en datadrevet tilgang. Det betyder, at vi kan sætte barren betydeligt højere end standarden, der for eksempel fravælger investeringer i tobak, alkohol eller selskaber, som benytter børnearbejde. Vi udvælger aktivt selskaber, der gør en forskel i forhold til ligestilling, sundhed, miljø og klima”, siger Niels Fibæk Jensen til bootstrapping.dk.

Læs også: Pensionskasse sælger samtlige aktier i verdens største detailkæde

Opsparing til en bæredygtig dagligdag

Med fokus på FN’s Verdensmål henvender Penstable sig til de forbrugere, der træffer beviste valg for at agere bæredygtigt i dagligdagen:

”Vi sorterer vores affald, køber økologi, spiser mindre kød og træffer hver dag en masse valg af etiske årsager. Men når det kommer til opsparing til vores alderdom, så er der ikke noget bæredygtigt alternativ. Det er et paradoks, som ni ud af ti i vores målgruppe harmes over”, siger Emil Stigsgaard Fuglsang til bootstrapping.dk.

Som bruger hos Penstables vil man kunne følge med i, hvilken påvirkning de investerede pensionsmidler har og læse artikler om resultaterne – det skal gøre det mere vedkommende for de unge opsparer mellem 25 og 39 år, som er virksomhedens primære målgruppe:

”Vi vil gerne være med til at ændre hele debatten om, hvordan vi sparer op til vores fremtid, og bringe et pensionsprodukt på markedet, der handler om mere afkast og service”, siger Niels Fibæk Jensen til bootstrapping.dk.

Vil på markedet inden for et halvt år
I øjeblikket er selskabet midt i et acceleratorforløb i Amsterdam, som Startupbootcamp står bag. Forløbet slutter til februar, hvorefter teamet rykker tilbage til København.

Læs også: Global Compact dropper tobaksindustrien - pensionskasser fastholder investeringer

Efterfølgende er selskabet klar til at gå på markedet inden for det første halve år af 2018, og planen er, at det skal ske i Danmark med en dansk pensionspartner og ligeledes i Holland med en pensionskasse.

Derudover håber man hos Penstable på at kunne rejse kapital til sommer. Indtil nu er det midler fra InnoFounder og fra EU’s klimainnovationsinitiativ Climate-KIC, der har hjulpet virksomheden på vej:

Mere medvind i Holland og Sverige
Selvom virksomheden flere gange er blevet mødt af kapitalforvaltere, der mener, at afkastet bliver ringere af at screene efter bæredygtighed, oplever man hos Penstable, at der er mere medvind i forhold til de bæredygtige investeringer i Holland og Sverige, end det er tilfældet i Danmark.

Læs også: MS: Pensionsselskaber bør få bedre indblik i menneskerettigheder

Over hele kloden er der i de seneste to år imidlertid kommet så mange etiske og bæredygtige investeringsprodukter på markedet, at der globalt er et helt andet åbent vindue for området end tidligere:

”Det er da et paradoks, at de pensionskasser, vi sparer op i til vores egen fremtid, er med til at erodere planeten med vores penge. Vi vil bygge en forretning, samtidig med at vi forandrer samfundet”, siger Niels Fibæk Jensen til til bootstrapping.dk.

- EL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V