23.07.2021  |  Klima, miljø og energi

Plastindustrien og Letbek deltager i Race for Oceans Stafetten

Indhold fra partner Hvad er dette?

Plastindustrien og virksomheden Letbek A/S deltager i Race for Oceans Stafetten den 2. august i Thorsminde. Eventet skal sætte fokus på plastforurening i verdenshavene gennem informationsindsatser, stafetløb og strandrensninger langs den danske vestkyst.

Den 2. august deltager Plastindustrien og virksomheden Letbek A/S i eventet Race for Oceans Stafetten i Thorsminde.

Foreningen Race for Oceans Foundation star bag initiativet, som har til formål at skabe opmærksomhed omkring plastforurening i verdenshavene, og hvordan vi kan samarbejde om at komme problemet til livs.

Eventet fører en stafet fra Sylt til Skagen over ti sommerdage, hvor lokalbefolkningen, kommuner, foreninger og virksomheder er inviteret til at deltage i strandrensninger, stafetløb, talks, udstillinger mv. langs den danske vestkyst.

- Det prisværdigt med et initiativ, der sætter fokus på et stort og svært problem ved at engagere borgere, virksomheder og foreninger til at bidrage til løsningen og få viden og oplevelser med derfra. Det glæder vi os til at støtte op om, siger Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien.

Letbek udstiller genanvendt Marineplast

Thisted-virksomheden Letbek deltager i eventet med en udstilling af produkter, som er fremstillet i genanvendt Marineplast – plast, der primært kommer fra fiskenet, trawl eller reb indsamlet fra havne og den maritime industri.

Michael Bayer Thomsen, adm. direktør i Letbek fortæller:

- Hos Letbek tror vi på, alle har et ansvar for at anvende verdens ressourcer med omtanke og gøre en indsats for at værne om vores natur. Det er derfor naturligt for os at deltage i et initiativ med fokus på et stort problem – forurening i verdenshavene.

Han fortsætter:

- Jeg ser frem til at bidrage til strandrensningen, og ikke mindst til at vise konkrete eksempler på produkter, som er fremstillet i genanvendte fiskenet til både stilladser og designmøbler. På den måde håber jeg at kunne bidrage med viden om muligheder og begrænsninger for genanvendelse af plast – og ikke mindst understrege et budskab om, plast ikke hører til i naturen!

Strandrensning, udstilling og stafet

Den 2. august har Plastindustrien og Letbek base på Thorsminde Strand for enden af stien fra Strandingsmuseet, hvor Letbeks produkter også udstilles fra kl. 10.00-12.00.

Efter strandrensningen deltager en delegation fra Plastindustrien og Letbek i 2 km. løb/gang, som skal bringe stafetten længere op ad kysten.

Tilmeld dig her, hvis du vil deltage i løbet (Sektion 21).

Læs mere om eventet og programmet for de enkelte dage på www.raceforoceans.org - eller i Facebook-begivenheden.

Om Race for Oceans

  • Race for Oceans 2021 gennemføres over ti dage fra den 29. juli til den 7. august. Plastindustrien og Letbek deltager på femtedagen den 2. august.
  • Ruten er 444 km inddelt i 55 sektioner med forskellige discipliner – gang, løb, SUP og havkajak.
  • Race for Oceans Foundation står bag eventet, som har til formål at sætte fokus på plastforurening i verdenshavene.
  • Eventet er bygget på frivillighed og samarbejde med organisationer og virksomheder, som ønsker at sætte fokus på Verdensmål 14 - livet i havet.

Mere fra Plastindustrien

Plastindustrien

https://plast.dk/

  • pd@plast.dk
  • 3330 8630
  • Vesterbrogade 1E, 3. 1620 København V, Danmark

Plastindustrien er en brancheorganisation for plastvirksomheder i Danmark. Vi har omkring 250 medlemmer, og industrien tæller over 26.000 danske jobs. Som brancheorganisation dækker vi både plastforarbejdende virksomheder, samt leverandører af de maskiner og råvarer, der indgår i industrien. Vores mission er at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere