Podcast: Bæredygtig Business til Spireprisen 2020

Dagens podcast er en særudgave af Bæredygtig Business, hvor Steffen Max Høgh taler med de tre virksomheder, der er nomineret til Spireprisen 2020. Spireprisen uddeles for femte år i træk til Årskonferencen for klimaindsatsen i Aarhus Kommune.

Spireprisen er en ekstra hyldest til dem, der går forrest i den grønne omstilling med klimavenlige og grønne initiativer. https://gogreenwithaarhus.dk/aktuelt/nyheder/2020/2020/spireprisen-et-anerkendende-skulderklap-til-groenne-initiativer/

Du kan møde og høre mere om de tre nominerede til Spireprisen:

The Upcycl – Rikke Ullersted, Stifter

Website

Video

“Restmaterialernes AirBNB” – sådan beskriver grundlægger Rikke Ullersted virksomheden til Steffen Max Høgh. The Upcycl er et nystartet firma. Men som Rikke Ullersted siger: Det er mere en bevægelse – det er en platform med værktøjer, der muliggør cirkuleringen af materialer og restmaterialer.  

The Upcycl har skabt et cirkulært system, hvor restmaterialer og biprodukter fra én produktion kan få nyt liv i en anden produktion. Dvs. virksomheder kan både dele ressourcer, skabe fortjeneste og spare tid.

Og The Upcycl er specielt interessant for Steffen Max Høgh og hans arbejde i HOLMRISB8, for de har ofte restpartier af forskelligt materiale. Og hvordan skal de finde ud af, hvad de skal gøre med 500 kilo plastik som de genererer i produktionen? De donerer kontormøbler væk i donationsnetværket, men på nuværende tidspunkt ikke restmaterialer. Og så kommer The Upcycl ind i billedet – de skaber et overblik over de (rest)materialer, der er til rådighed, så andre virksomheder nemt kan finde dem og brug dem.

Lær Upcycl bedre at kende og forstå hvilke virksomheder, der er med i bevægelsen, og hvad deres motivation er.

RE-ZIP - Bo Bach Boddum, Indehaver & administrerende direktør

Website

Video

RE-ZIP skaber genbrugelig emballage til nethandel. Emballagen er designet til at kunne bruges 30 gange, og allerede når poserne er brugt 10 gange, reduceres CO2-udledningen med 84%.

Idéen startede, da Bo Bach Boddum for nogle år siden mødte nogle finner, der var interesserede i det danske returpantsystem og tænkte, at idéen kunne bruges til den emballage, de brugte til at sende pakker i.

Men hvad siger kunderne til at skulle genbruge emballage? Vælger de den bæredygtige emballage? Fungerer det, når de skal folde pakken sammen igen og lægge den i postkassen i stedet for at smide den i skraldespanden? Og hvad med økonomien i konceptet? Kan det overhovedet betale sig? Lyt med og bliv klogere på RE-ZIP.

Nævnt i indslaget: Garnbutikken Önling

Reparations.Konsortiet – Andreas Larsen, Stifter

Website

Video

Reparations.Konsortiet er et borgerinitiativ, der udfordrer køb og smid væk-kulturen gennem læring om vedligeholdelse og reparation af ting - dermed videregiver de reparationskompetencer til en ny generation.

Det blev startet af nu 25-årige Andreas Larsen, som efter en tur til Kina så, hvordan man reparerede alt muligt i stedet for at købe nyt.

Han blev derfor inspireret til at skabe en ”Repair Café”, hvor man kan komme på et fast tidspunkt og få alting repareret. Det fungerer sådan, at der kommer nogle frivillige med viden og værktøj – og så kommer der nogle mennesker med noget, der er gået i stykker, som de får hjælp til at reparere.

Hør mere om baggrunden for Reparations.Konsortiet i interviewet, og hør hvorfor vi mennesker får et helt andet forhold til vores ting, når vi selv er med til at reparere dem.

Lyt til podcasten her.

09.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Sustainable Finance i Danske Bank

01.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Podcast: “Not in my backyard” – med Mads Nyvold

20.03.2024SustainBusiness

Sponseret

Fremtidens værdikæder – med Alis Sindbjerg Hinrichsen

07.03.2024SustainBusiness

Sponseret

Er Kina ved at overtage verdensherredømmet?

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre

25.01.2024SustainBusiness

Sponseret

Biasbevidst ledelse med Christina Lundsgaard Ottsen